Zdravilne rastlinePolaj oz. plazeča meta: spoznajte posebne zdravilne učinke te rastline!

Polaj oz. plazeča meta: spoznajte posebne zdravilne učinke te rastline!

MORDA VAS ZANIMA

Poprova meta je zagotovo najbolj poznana in razširjena vrsta izmed tistih, ki jih uvrščamo v rod mete. Vendar pa obstaja tudi veliko drugih vrst iz tega rodu. Ena izmed njih je plazeča meta (Mentha pulegium), pogosto imenovana tudi polaj, ki prinaša specifične pozitivne vplive na zdravje in počutje. Zanjo so značilni temnozeleni listi in drobni vijolični cvetovi, najpogosteje pa se uporablja v čajih …

- Oglas -

Polaj oz. plazeča meta

Pri čem vse vam lahko pomaga polaj?

Plazečo meto oziroma polaj se pogosto priporoča za pomoč pri želodčnih bolečinah in pri različnih prebavnih težavah. Snovi, ki jih vsebuje polaj, pomagajo pri blaženju krčev in pri odpravi napihnjenosti. Skodelica čaja iz plazeče mete je obenem odlična izbira za pomiritev in premagovanje stresa, pomaga pa tudi pri težavah s spanjem. Med druge pozitivne učinke polaja sodijo še lajšanje kašlja in bolečin v mišicah, pospeševanje celjenja ran (v mešanicah za zunanjo uporabo) ter pomoč pri težavah z nerednimi ali zelo bolečimi menstruacijami.

Čaj iz polaja pijte tudi na dieti

Poleg vsega naštetega je treba omeniti še, da je redno pitje čaja iz polaja oziroma plazeče mete zelo koristno tudi za vse, ki poskušate izgubiti odvečne kilograme. Pomaga namreč pri kurjenju maščob, predvsem pa zmanjša apetit in poskrbi, da boste lažje zdržali do naslednjega obroka brez nezdravih in zelo kaloričnih prigrizkov.

Kako pripraviti čaj?

Najbolje je seveda, da čaj pripravite iz svežih listov, če imate to možnost, saj bodo tako pozitivni vplivi najbolj izraziti. Za skodelico čaja (približno 2,5 decilitra tekočine) uporabite cca. 5 listov plazeče mete. Vodo najprej zavrite in jo nato prelijte po lističih. Počakajte 5 minut, nato pa mešanico precedite in čaj popijte.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×