Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
Ekologija & okoljePodnebne spremembe lahko negativno vplivajo tudi na duševno zdravje prebivalstva

Podnebne spremembe lahko negativno vplivajo tudi na duševno zdravje prebivalstva

MORDA VAS ZANIMA

Že kar nekaj časa je znano, da imajo podnebne spremembe in onesnažen zrak zelo negativen vpliv na naše zdravje. Vendar pa se je pri tem večinoma izpostavljal vpliv na fizično zdravje, na primer na dihala. Zdaj pa so se raziskovalci z inštituta v Massachusettsu, ki jih je vodil dr. Nick Obradovich, odločili, da raziščejo, ali obstaja tudi povezava med podnebnimi spremembami in duševnim zdravjem prebivalstva …

- Oglas -

Podnebne spremembe

V raziskavo vključena več kot 2 milijona Američanov

Izsledki omenjene raziskave so bili objavljeni v reviji Proceedings of the National Academy of Sciences. Šlo je za zelo obsežno raziskavo, v katero sta bila vključena več kot 2 milijona prebivalcev in prebivalk Združenih držav Amerike. Raziskovalci so primerjali predvsem podatke o vremenskih spremembah v zadnjih 10 letih in podatke o duševnem zdravju prebivalstva (raven stresa v življenju posameznikov, pogostost depresije, čustvenih stisk ipd.).

Problematične predvsem zelo visoke temperature in dolgotrajno deževje

Izkazalo se je, da se skupaj s poviševanjem temperature povečuje tudi nevarnost za težave z duševnim zdravjem. Še posebej problematične so temperature, višje od 30 stopinj Celzija. Poleg tega pa se tveganje za psihične težave povečuje tudi v primeru dolgotrajnejšega deževja. Med drugim lahko omenjeni vremenski dejavniki povečujejo celo nevarnost za samomor.

Največji vpliv podnebnih spremembe na duševno zdravje revnejših žensk

Raziskovalci so sicer poudarili, da lahko težave z duševnim zdravjem doletijo praktično vsakogar, vendar pa je pri določenih skupinah to tveganje še posebej visoko. Podnebne spremembe naj bi imele tako na primer v povprečju precej večji vpliv na duševno zdravje prebivalstva z nižjimi dohodki. Hkrati pa so ženske precej bolj ogrožene od moških. Ženske s slabšim ekonomskim statusom so torej v tem primeru najbolj ogrožena skupina.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×