Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Ekologija & okoljePodnebna konferenca v Parizu: zmaga za planet?

Podnebna konferenca v Parizu: zmaga za planet?

MORDA VAS ZANIMA

Podnebna konferenca v Parizu se je končala, a mnenja o učinkovitosti dogovora so deljena. Skoraj 200 držav se je zavezalo, da bodo naredile vse, da se globalna temperatura ozračja ne bo dvignila za več kot 1.5 stopinj Celzija.

- Oglas -

Podnebna konferenca Pariz 2015

Fosilna goriva naj postanejo preteklost

Poglavitna točka dogovora je globalen prehod k okolju prijaznim energijam in virom, med katerimi do leta 2050 naj ne bi bilo več fosilnih goriv. Cilj omejitve dviga temperature naj bi države dosegle z ukrepi za zmanjševanje izpustov toplogrednih plinov.

Voditelji držav dogovor pozdravljajo

»Pariški dogovor postavlja trajni okvir, ki ga svet potrebuje za rešitev podnebne krize. Vzpostavlja mehanizem in arhitekturo za uspešno soočanje s tem problemom na učinkovit način,« je dejal Barack Obama. Dogovor pozdravlja tudi Angela Merkel, ki meni, da se je s sprejetjem podnebnega dogovora celotna mednarodna skupnost prvič zavezala k ukrepanju v boju proti globalnim podnebnim spremembam.« Francoski predsednik Hollande je ocenil, da svet vstopa v nizkoogljično dobo.

Z dogovori so zadovoljne tudi države v razvoju: »Rezultat pariškega dogovora nima zmagovalcev ali poražencev. Zmagala je podnebna pravica in zdaj vsi skupaj delamo za bolj zeleno prihodnost,« je dejal indijski premier Narendra Modi.

Dogovor bo v Sloveniji spodbudil zelene investicije in nova delovna mesta

- Oglas -

Na ministrstvu za okolje in prostor ocenjujejo, da »sporazum usmerja svet v smeri trajnostnega razvoja, potrebnega za ozdravitev našega planeta. Tudi za Slovenijo bo nov sporazum spodbudil nove, zelene investicije, nova delovna mesta, bolj zdravo in prijazno okolje, učinkovito rabo obnovljive energije in drugih naravnih virov.«

Pariški sporazum le korak na dolgi poti

Mednarodni izvršni direktor Greenpeaca Kumi Naidoo je ob zaključku konference dejal, da je pariški sporazum le korak na dolgi poti: »Zgolj ta sporazum nas ne bo izvlekel iz luknje, v kateri smo, a je nekoliko olajšal nas vzpon.« Dodal je, da »obnovljiva energija že sedaj uspešno nadomešča fosilna goriva po svetu, a da mora njen trenutek zdaj res nastopiti.«

Mag. Nina Štros, vodja Greenpeaca v Sloveniji, poziva slovenske odločevalce, da na podnebne ukrepe prenehajo gledati kot na nepotrebne stroške, ki se jim lahko izognemo, temveč kot nujne in prednostne ukrepe: »K podnebnim ukrepom smo etično zavezani in ekonomija mora temu slediti, ne obratno,« je jasna Štrosova.

Načrt za planet ne sme ostati le mrtva črka na papirju

Kljub velikim besedam, ki dogovor opisujejo kot zgodovinski in kot »dober načrt za planet,« se večina zaveda, da je treba zaveze tudi uresničiti. »Pariz ni konec, ampak začetek dolge in zelo zahtevne poti v trajnostni razvoj, v brezogljično družbo,« je dejal slovenski podnebni pogajalec Zoran Kus. Tudi generalni sekretar Združenih narodov je poudaril, da »morajo države ostati združene še naprej in enak duh, kot so ga prikazale doslej, prenesti na ključni del implementacije.«

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×