0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravilne rastlinePodaljšajte obstojnost užitnih pomladnih cvetlic: 3 uporabne ideje

Podaljšajte obstojnost užitnih pomladnih cvetlic: 3 uporabne ideje

MORDA VAS ZANIMA

Spomladanske cvetlice niso zgolj prava paša za oči, ampak lahko popestrijo tudi naše krožnike. Poskrbijo za pravo razkošje barv, obenem pa tudi za dodatek pomembnih hranil in za zanimiv okus. Verjetno najlažja možnost je, da užitne cvetlice vključite v različne solate. Bi želeli nekoliko podaljšati življenjsko dobo teh cvetov? V nadaljevanju vas čakajo predlogi, kako vključiti spomladanske cvetlice v preproste kulinarične recepte in s tem podaljšati njihovo obstojnost.

- Oglas -

Sirup iz spomladanskih cvetlic

Cvetlični kis

Okus solat in mnogih drugih jedi lahko tudi v drugih letnih časih popestrite z zelo posebnim jabolčnim kisom, pripravljenim iz različnih spomladanskih cvetic, primernih za uživanje. Za ½ litra kisa uporabite približno 100 gramov cvetlic. Izbrano mešanico cvetov preprosto prelijte s kisom in kozarec položite na temno mesto vsaj za teden dni. Precedite in začnite z uporabo svojega cvetličnega kisa, ki je lahko tudi izvirno darilo.

Sirup – za pripravo sokov in kot preliv

Sadni sirupi, ki jih najdemo na policah trgovin, pogosto vsebujejo množico dodatkov, ki niso najboljši za zdravje. Čeprav morate tudi pri domačih sirupih zaradi sladkorja paziti pri količini, pa so pogosto precej bolj zdrava alternativa. Zelo preprost sirup lahko pripravite in spomladanskih cvetic. Potrebujete 100 gramov cvetov, 600 gramov sladkorja in 2,5 decilitra vode (količino sestavin lahko seveda po želji povečate oziroma prilagodite). Vse sestavine stresite v lonec, zavrite in kuhajte še približno 10 minut. Sirup v hladilniku počaka približno 2 tedna. Uporabite ga lahko tudi kot preliv za palačinke, vaflje, sladoled ipd.

- Oglas -

Mešanice za čaje

Verjetno najpreprostejša možnost za podaljšanje obstojnosti užitnih spomladanskih cvetlic pa je ta, da njihove cvetove enostavno posušite. Tako boste imeli vse leto pri roki mešanice za okusne domače čaje, ki so lahko tudi izjemno zdravilni – odvisno seveda od specifičnih lastnosti uporabljenih cvetov.

NAJNOVEJŠE