0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljePeugeot iOn električni avtomobil

Peugeot iOn električni avtomobil

MORDA VAS ZANIMA

Kot kaže, tudi v Slovenijo počasi prihajajo električni avtomobili. Eden od teh je tudi Peugeot iOn, ki naj bi na slovenski trg prišel spomladi.
Peugeot iOnPeugeot bo svoj električni avtomobil iOn ponudil širšemu krogu zasebnih in poklicnih kupcev ter javnih zavodov, saj se zavzemajo za trajnosten način življenja ter večjo mobilnost v urbanih področjih. Na rezultate, kako se bo Peugeot iOn odrezal v praksi, pa bomo morali še malo počakati.

- Oglas -

Polnjenje litij-ionskih baterij avtomobila Peugeot iOn, ki se nahajajo na dnu vozila pod sedeži potnikov, lahko poteka prek vtičnice, pri čemer se baterije polnijo šest ur, ali prek posebnih polnilnih postaj, ki jih v Sloveniji še ni. Pri polnjenju preko polnilne postaje se baterije električnega avtomobila Peugeot iOn lahko napolnijo do 50 % baterije 15 minutah, v približno 30 minutah pa se bodo napolnile tja do 80 %.

S Peugeot iOn-om bo mogoče naenkrat prevoziti 150 km, vendar če upoštevamo, da 90 % ljudi vsakodnevno prevozi manj kot 60 km, je to zadovoljiva številka.

NAJNOVEJŠE