Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
Ekologija & okoljePomagajmo dvoživkam

Pomagajmo dvoživkam

MORDA VAS ZANIMA

V začetku marca bodo žabe, krastače in pupki ponovno pričeli svojo vsakoletno selitev iz prezimovališč v mrestišča. Kot nekateri že veste, na veliko odsekih po Sloveniji njihovo pot prečka zelo prometna cesta in brez naše pomoči večina dvoživk konča pod kolesi.
ŽabaZato bomo poskusili na čim več črnih točkah organizirati akcijo Pomagajmo žabicam. Utrinke z lanske akcije društva Žverca v hrašah ki je bila več kot uspešna (prenesli so približno 8500 dvoživk) in ostale informacije ter navodila, lahko spremljate na Facebook strani Pomagajmo žabicam.

- Oglas -

Dvoživke ponekod prečkajo cesto čez dolge odseke cestišča. Pomagamo jim tako, da jih prenesemo na drugo stran ceste in jih nekaj 10 metrov od ceste previdno stresemo iz vedra na travnato površino. Pot proti mrestišču nadaljujejo same. Akcija traja približno 14 dni, vsak večer od 17. do 21. ure. Oglejte si tudi zemljevid lokacij pomagajmo žabicam akcij po Sloveniji.

Priporočena oprema prostovoljcev vsebuje dežni plašč, vedro, škornje, dobro svetilko ter odsevni jopič.

Vsi, ki bi bili pri akciji pripravljeni sodelovati, se nam prosim pridružite tudi na naši Facebook strani, za lažje obveščanje.

O začetku ter poteku akcije vas bomo redno obveščali na portalu Bodi Eko in na Facebooku. Za vsa morebitna vprašanja o akciji smo vam na voljo na tudi na Eko Forumu v rubriki Pomagajmo dvoživkam.

- Oglas -

Naj dodamo še to, da je pobiranje žabic tudi preverjeno najboljša večerna rekreacija na prostem v zgodnjespomladanskem času. In seveda tudi izredna priložnost od blizu spoznati več vrst prekrasnih dvoživk, ki zaenkrat še krasijo naš planet.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×