Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljePomagajmo dvoživkam

Pomagajmo dvoživkam

MORDA VAS ZANIMA

V začetku marca bodo žabe, krastače in pupki ponovno pričeli svojo vsakoletno selitev iz prezimovališč v mrestišča. Kot nekateri že veste, na veliko odsekih po Sloveniji njihovo pot prečka zelo prometna cesta in brez naše pomoči večina dvoživk konča pod kolesi.
ŽabaZato bomo poskusili na čim več črnih točkah organizirati akcijo Pomagajmo žabicam. Utrinke z lanske akcije društva Žverca v hrašah ki je bila več kot uspešna (prenesli so približno 8500 dvoživk) in ostale informacije ter navodila, lahko spremljate na Facebook strani Pomagajmo žabicam.

- Oglas -

Dvoživke ponekod prečkajo cesto čez dolge odseke cestišča. Pomagamo jim tako, da jih prenesemo na drugo stran ceste in jih nekaj 10 metrov od ceste previdno stresemo iz vedra na travnato površino. Pot proti mrestišču nadaljujejo same. Akcija traja približno 14 dni, vsak večer od 17. do 21. ure. Oglejte si tudi zemljevid lokacij pomagajmo žabicam akcij po Sloveniji.

Priporočena oprema prostovoljcev vsebuje dežni plašč, vedro, škornje, dobro svetilko ter odsevni jopič.

Vsi, ki bi bili pri akciji pripravljeni sodelovati, se nam prosim pridružite tudi na naši Facebook strani, za lažje obveščanje.

O začetku ter poteku akcije vas bomo redno obveščali na portalu Bodi Eko in na Facebooku. Za vsa morebitna vprašanja o akciji smo vam na voljo na tudi na Eko Forumu v rubriki Pomagajmo dvoživkam.

- Oglas -

Naj dodamo še to, da je pobiranje žabic tudi preverjeno najboljša večerna rekreacija na prostem v zgodnjespomladanskem času. In seveda tudi izredna priložnost od blizu spoznati več vrst prekrasnih dvoživk, ki zaenkrat še krasijo naš planet.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×