Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.
ŽivaliZelena rega

Zelena rega

MORDA VAS ZANIMA

Zelena rega (Hyla arborea) je majhna, od do 5 cm dolga svetlo zelena žaba. Ima majhno glavo z velikimi izbuljenimi očmi, vodoravne ovalne zenice, in majhen okrogel bobnič. Od nosnic preko oči in bobniča vzdolž bokov se razteza ozka temno rjava proga.

- Oglas -

Zelena RegaKoža je značilno gladka in svetleča, barvo lahko prilagaja barvi okolice. Tako je nemalokrat, predvsem takoj po hibernaciji, lahko celo rjavo-sive barve. Trebuh je belkast, ravno tako grlo pri samicah. Grlo samcev je rumeno bro naste barve, kar je edini znak po katerem jih lahko zanesljivo ločimo od samic. Rega je odlična plezalka, spretno in varno plezanje ji omogočajo tanke in vitke noge ter okrogle oprijemalne blazinice na konicah prstov.

Razširjenost

V Slovenji je splošno razširjena do 800 m nadmorske višine.

Življenjski prostor

Odrasle žabe se večji del leta zadržujejo na gozdnih obronkih, mejicah in travnikih z višjo vegetacijo. Mrestišča so osončene manjše mlake z veliko vodnega rastlinja in brez rib.

Večinoma je aktivna podnevi, le oglašanje in parjenje potekata po sončnem zahodu. Pogosto se zadržujejo v grmovju in krošnjah dreves, kjer samci lahko splezajo celo nekaj metrov visoko in dobro skriti prežijo na žuželke.

- Oglas -

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani Pomagajmo žabicam.

Vir: Center za kartografijo flore in favne,
Foto: Aleksandra Lešnik

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×