0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana5 velikih prednosti kolesarjenja

5 velikih prednosti kolesarjenja

MORDA VAS ZANIMA

Kolesarjenje postaja vse bolj priljubljeno, saj prinaša veliko prednosti. Ne le, da z njim ne obremenjujete okolja, prihrani vam lahko tudi veliko časa in denarja, z njim lahko veliko naredite za svoje telo in sušo, širite svoja obzorja in še in še. Če ste naveličani brnenja motorjev in transportnih sredstev, s katerimi se vsako jutro v gneči prebijate v službo, potem je kolesarjenje izredno dobra alternativa. Preberite nekaj razlogov, zakaj naj kolesarjenje postane način vašega življenja.

- Oglas -

Kolesarjenje je dobro za zdravje in počutje

Ta oblika prevoza mnogim uspešnim ljudem pomaga k boljšemu zdravju in počutju. Fizična dejavnost na telo vpliva izredno dobro: v pljuča in telo dovaja nov kisik, izboljšuje pretok krvi skozi organe, tisti, ki redno kolesarijo, pa imajo manjše tveganje za razvoj srčno-žilnih ter drugih bolezni. Kolesarjenje dobro vpliva tudi na vid, seveda pa izberite pot oziroma vadbo, ki je za vas najbolj primerna. Izberite tudi primeren sedež, na kolesu pa, če ste začetnik, ne preživite več kot 40 minut na dan. Kolesarjenje je tudi dober način v boju proti stresu, saj pomaga pri čiščenju misli in odpravljanju negativnih občutkov. Našo pozornost usmeri na kolesarjenje samo, s tem pa tudi stran od težav, s katerimi se vsak dan ukvarjamo.

Kolesarjenje

Kolesarjenje širi obzorja

Kolesarjenje je kot nekakšna pozitivna zasvojenost: ko ga enkrat osvojite, se le s težavo ločite od njega. Če kolesarite iz ljubezni in ne iz nuje, vas pot zlahka pelje v povsem nove kraje in kotičke, za katere prej morda sploh niste vedeli, svet pa je s kolesarksega sedeža videti povsem drugačen kot izza avtomobilskega volana.

- Oglas -

Prihranili boste čas in denar

Če boste kolo uporabljali kot vsakdanje prevozno sredstvo (če živite v mestu ali pa imate službo blizu doma, je to povsem mogoče), vam bo pomagalo prihraniti nekaj časa in denarja. Izognili se boste prometnih zamaškom na cestah, za vožnjo pa ne potrebujete goriva niti vozovnic. Mimogrede, ste že primerjali, koliko vas stane servis kolesa in koliko avtomobila?

Kolesarjenje je okolju prijazno

V današnjem času je skrb za čisto okolje ena od najpomembnejših nalog človeštva. A kaj, ko nanjo tako radi pozabljamo. Da skrbimo za čistejše okolje, se ni treba prijaviti v okoljevarstveno organizacijo, ampak lahko veliko storimo že sami, tudi s kolesom. Avtomobil zato uporabljajte le, ko je to res potrebno, sicer pa se vozite s kolesom.

Kolesarjenje je bolj varno od vožnje z avtomobilom

Po statističnih podatkih sodeč je kolesarjenje ena od najvarnejših oblik transporta na tleh. Zato se ga redno poslužujte, saj se boste počutili varne in svobodne. Ne pozabite pa na čelado in seveda previdnost, ki je potrebna prav vsakič, ko stopimo ali pa zapeljemo na cesto oziroma se priključimo prometu.

NAJNOVEJŠE