Ekologija & OkoljeOpustili upanje in trud za rešitev ogroženih živali?

Opustili upanje in trud za rešitev ogroženih živali?

MORDA VAS ZANIMA

Kategorija najbolj ogroženih živalskih vrst ne vključuje več živali, ki potrebujejo največ pomoči.

- Oglas -


Mednarodna zveza za ohranjanje narave je izdala poročilo, ki med drugim vključuje tudi kategorizacijo najbolj ogroženih vrst živali z več kot 600 vrstami, ki so ogrožene zaradi človeških dejavnosti. Čeprav je to poročilo vsekakor verjetno večini vsaj malce odprlo oči, pa vseeno v njem nekaj manjka.

Realnost je takšna, da obstaja danes še več kot 635 živalskih vrst, ki so trenutno najbolj ogrožene in v poročilu niso navedene. Razlog, zakaj jih v to poročilo niso vključili, je ob enem šokanten in hkrati poln razočaranja. Tiste vrste, ki so prišle na ta spisek so tiste, ki so ogrožene, vendar pa obstaja upanje, da jih še lahko rešimo. Tiste, ki pa na ta seznam niso prišle, pa jim ‘ni več pomoči’, zato so jih enostavno kar izpustili, saj se jim očitno ne zdi vredno, da bi se še naprej trudili.

Res je, da je po eni strani dobro, da se je Mednarodna zveza odločila, da bo raje pomagala tistim, katerim se še da in raje vlagala ves trud v to, vendar pa bi bilo vseeno dobro, da bi v poročilu omenili vse vrste, ki so ogrožene, saj bi tako bili ljudje bolje osveščeni. Na podlagi tega pa bi bili tudi bolje pripravljeni za prihodnost, saj bi znali prepoznati svoje naprej napake, ki jih delamo in kakšne posledice imajo te na življenje na našem planetu.

NAJNOVEJŠE