Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeOpustili upanje in trud za rešitev ogroženih živali?

Opustili upanje in trud za rešitev ogroženih živali?

MORDA VAS ZANIMA

Kategorija najbolj ogroženih živalskih vrst ne vključuje več živali, ki potrebujejo največ pomoči.

- Oglas -


Mednarodna zveza za ohranjanje narave je izdala poročilo, ki med drugim vključuje tudi kategorizacijo najbolj ogroženih vrst živali z več kot 600 vrstami, ki so ogrožene zaradi človeških dejavnosti. Čeprav je to poročilo vsekakor verjetno večini vsaj malce odprlo oči, pa vseeno v njem nekaj manjka.

Realnost je takšna, da obstaja danes še več kot 635 živalskih vrst, ki so trenutno najbolj ogrožene in v poročilu niso navedene. Razlog, zakaj jih v to poročilo niso vključili, je ob enem šokanten in hkrati poln razočaranja. Tiste vrste, ki so prišle na ta spisek so tiste, ki so ogrožene, vendar pa obstaja upanje, da jih še lahko rešimo. Tiste, ki pa na ta seznam niso prišle, pa jim ‘ni več pomoči’, zato so jih enostavno kar izpustili, saj se jim očitno ne zdi vredno, da bi se še naprej trudili.

Res je, da je po eni strani dobro, da se je Mednarodna zveza odločila, da bo raje pomagala tistim, katerim se še da in raje vlagala ves trud v to, vendar pa bi bilo vseeno dobro, da bi v poročilu omenili vse vrste, ki so ogrožene, saj bi tako bili ljudje bolje osveščeni. Na podlagi tega pa bi bili tudi bolje pripravljeni za prihodnost, saj bi znali prepoznati svoje naprej napake, ki jih delamo in kakšne posledice imajo te na življenje na našem planetu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×