0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravilne rastlineOpuščanje kajenja: zelišča in začimbe, s katerimi si lahko pomagate

Opuščanje kajenja: zelišča in začimbe, s katerimi si lahko pomagate

MORDA VAS ZANIMA

Velikokrat slišimo, da je za opustitev kajenja pomembna predvsem močna volja. Vendar pa lahko nikotin zasvoji zelo hitro, zato mnogim ljudem koristi tudi nekaj dodatne pomoči, da se znebijo te slabe navade. Z uporabo določenih začimb in zelišč se boste zagotovo lažje soočili s pogostimi simptomi, ki se pojavijo, ko prenehate kaditi: nervoza, razdražljivost, slabša koncentracija, povečan apetit, glavoboli ipd.

- Oglas -

Opustitev kajenja

Lobelija

Lobelija je rastlina, v kateri najdemo snov (imenovano lobelin), ki zmanjša negativne vplive nikotina na telo. Večinoma je na voljo predvsem v obliki tinktur. Najbolje je, da začnete z manjšo dozo, ki jo postopoma povečujete. V prevelikih odmerkih so lahko izvlečki lobelije tudi strupeni, zato se pred začetkom uporabe vedno posvetujte z zdravnikom. Načeloma ta možnost ni priporočljiva za tiste, ki imate težave s srčno-žilnim sistemom.

Sladki koren

Rahlo sladkast okus sladkega korena uspešno pomiri željo po tem, da bi ponovno začeli s kajenjem. Poleg tega pa sladki koren pomaga tudi pri ublažitvi tipičnega »kadilskega kašlja«. Z uživanjem pripravkov na osnovi sladkega korena poskrbite tudi za uravnavanje ravni kortizola v telesu, zmanjšanje utrujenosti in za več energije. Priporočamo, da si vsaj dvakrat dnevno pripravite skodelico čaja iz sladkega korena.

- Oglas -

Kajenski poper

S pomočjo kajenskega popra boste uspešno prečistili dihalne poti. Ko boste po dolgem času občutili, kako je vdihniti s polnimi pljuči, se bo želja po kajenju zagotovo močno zmanjšala. Zaradi številnih antioksidantov, ki jih vsebuje kajenski poper, pa lahko ta začimba pomaga tudi pri obnovi poškodovanih tkiv, ki so posledica kajenja.

Šentjanževka

Za lažje opuščanje kajenja se pogosto priporoča tudi šentjanževka, predvsem zaradi pomirjajočih učinkov. Če ste zaradi odpovedi cigaretam pod velikim stresom, vam lahko šentjanževka zelo uspešno pomaga pri tem, da prebrodite krizno obdobje. Simptomi, povezani z opuščanjem kajenja, so namreč zelo podobni tistim, s katerimi se spopadajo ljudje, ki se borijo z depresijo ali z anksioznostjo.

Ginseng

Še ena izmed naravnih možnosti za vse, ki potrebujete nekaj pomoči pri opuščanju kajenja, je ginseng. Pomaga tako pri fizičnih kot psihičnih simptomih, povezanih s prenehanjem kajenja. Med drugim zmanjša občutek tesnobe in izboljša vašo koncentracijo.

NAJNOVEJŠE