0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKateri so ključni vitamini za lepo kožo?

Kateri so ključni vitamini za lepo kožo?

MORDA VAS ZANIMA

Niste povsem prepričani, kako izbrati pravi izdelek za nego kože? Pri odločanju bodite pozorni tudi na to, ali vsebuje katerega izmed vitaminov, ki jih naša koža nujno potrebuje, da ostane lepa in zdrava. Seveda pa bo zelo koristno, če poskusite čim več naštetih vitaminov vključiti v svojo prehrano. Nega kože se navsezadnje začne od znotraj

- Oglas -

Vitamini za kožo

Vitamin A

Zelo pomemben vitamin za vašo kožo je vitamin A, ki med drugim pripomore k zaščiti kože pred škodljivimi ultravijoličnimi žarki. Še posebej koristen pa je za tiste, ki se soočate z različnimi kožnimi težavami, kot so na primer akne, luskavica in zelo suha koža. Vitamin A, ki poskrbi za zadostno navlaženost kože in njeno elastičnost, bo vaše telo tvorilo samo, če boste uživali dovolj hrane, bogate z betakaroteni (na primer korenje, buče ali sladki krompir).

Vitamin B3 – niacin

Vitamin B3, znan tudi kot niacin, je pogosta sestavina kozmetičnih izdelkov za nego kože. Pomaga namreč pri ublažitvi pordelosti in preprečuje vnetja. Obenem pa skrbi za to, da ima koža vedno zdrav sijaj in da se ne stara prehitro.

- Oglas -

Vitamin C

Verjetno najpomembnejši vitamin za lepo kožo je vitamin C. Ključen je namreč za tvorbo kolagene – beljakovine, ki je nujna za ohranjanje elastičnosti kože in za hitro obnovo po poškodbah. Uživanje živil, bogatih z vitaminom C, uspešno prepreči prezgodnje staranje kože, še posebej ker gre tudi za zelo močan antioksidant.

Vitamin E

Vsekakor je treba omeniti tudi vitamin E. Tudi omenjeni vitamin namreč upočasnjuje staranje ter blaži negativne vplive sončnih žarkov in različnih za kožo škodljivih snovi. Podobno kot vitamin C je vitamin E odličen antioksidant, ki ščiti kožo pred nevarnimi prostimi radikali. Poleg tega, da izbirate kozmetiko, ki vsebuje tudi vitamin E, poskrbite, da bo vaša prehrana vsebovala tudi zadostno količino zdravih maščob, na primer oreščkov ali oliv.

.

NAJNOVEJŠE