0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaZdravo razstrupljanje še pred poletjem

Zdravo razstrupljanje še pred poletjem

MORDA VAS ZANIMA

Le še slab mesec nas loči od uradnega začetka poletja in zagotovo si želite, da bi v nov letni čas vstopili sveži in polni zdravja. Dobra pot do tega je, da se odločite za razstrupljanje telesa. To pa seveda še ne pomeni, da so potrebne zelo drastične spremembe. Že z nekaj osnovnimi ukrepi lahko pomagate telesu, da se uspešno znebi številnih strupenih snovi.

- Oglas -

Razstrupljanje

Ščetkanje kože

Koža je naš največji organ, skozi katerega se med drugim izločajo škodljive snovi. Tako je pomembno, da pri razstrupljanju ne pozabite na kožo. Priporočamo vam suho ščetkanje, ki pomaga pri odstranjevanju odmrlih kožnih celic in pospeši izločanje strupov. Obenem s tem spodbudite delovanje limfnega sistema, pospešite prekrvavitev in zmanjšate izrazitost celulita.

Pijte zeleni čaj

Morda se vam zdi, da čas ni pravi za pitje čaja, vendar si lahko privoščite tudi hladno različico, na primer z nekaj kockami ledu. Idealna izbira za razstrupljanje je zeleni čaj, saj vsebuje ogromno antioksidantov, ki nevtralizirajo negativen vpliv prostih radikalov.

Osredotočite se na vlaknine

Eno osnovnih načel, ki ga morate upoštevati pri prehrani, če želite spodbuditi razstrupljanje telesa, je, da naj vsebuje čim več vlaknin. Če boste sledili temu pravilu, bo postala vaša prehrana brez posebnega truda mnogo bolj zdrava, prebava se bo izboljšala, organizem pa se bo znebil nakopičenih strupov.

- Oglas -

Matcha

Odpovejte se sladkorju

Rafiniran sladkor ima izjemno negativen vpliv na zdravje in počutje. Poskušajte se vsaj za nekaj dni povsem odpovedati belemu sladkorju in opazujte, kako se bo odzvalo vaše telo. Zagotovo boste opazili, da se je počutje močno izboljšali, zato vam najbrž ne bo težko nadaljevati. Občasni prekrški so seveda dovoljeni, vendar pazite, da ne zaidete ponovno na stara pota.

Izbirajte ekološko pridelana živila

Kadar je to mogoče, dajte prednost ekološko pridelani hrani. S tem se namreč izognete številnim pesticidom in drugim potencialno škodljivim snovem, ki bi jih sicer po nepotrebnem vnašali v svoje telo.

Uživajte več probiotikov

Pri razstrupljanju bo telesu močno pomagala tudi povečana količina probiotikov oziroma koristnih bakterij. Ti poskrbijo za ravnovesje v vašem črevesju in s tem za dobro prebavo, ki je ključna za dobro zdravje. Če ne gre drugače, si lahko pomagate tudi s prehranskimi dopolnili.

NAJNOVEJŠE