Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Lepota & kozmetikaZdravo razstrupljanje še pred poletjem

Zdravo razstrupljanje še pred poletjem

MORDA VAS ZANIMA

Le še slab mesec nas loči od uradnega začetka poletja in zagotovo si želite, da bi v nov letni čas vstopili sveži in polni zdravja. Dobra pot do tega je, da se odločite za razstrupljanje telesa. To pa seveda še ne pomeni, da so potrebne zelo drastične spremembe. Že z nekaj osnovnimi ukrepi lahko pomagate telesu, da se uspešno znebi številnih strupenih snovi.

- Oglas -

Razstrupljanje

Ščetkanje kože

Koža je naš največji organ, skozi katerega se med drugim izločajo škodljive snovi. Tako je pomembno, da pri razstrupljanju ne pozabite na kožo. Priporočamo vam suho ščetkanje, ki pomaga pri odstranjevanju odmrlih kožnih celic in pospeši izločanje strupov. Obenem s tem spodbudite delovanje limfnega sistema, pospešite prekrvavitev in zmanjšate izrazitost celulita.

Pijte zeleni čaj

Morda se vam zdi, da čas ni pravi za pitje čaja, vendar si lahko privoščite tudi hladno različico, na primer z nekaj kockami ledu. Idealna izbira za razstrupljanje je zeleni čaj, saj vsebuje ogromno antioksidantov, ki nevtralizirajo negativen vpliv prostih radikalov.

Osredotočite se na vlaknine

Eno osnovnih načel, ki ga morate upoštevati pri prehrani, če želite spodbuditi razstrupljanje telesa, je, da naj vsebuje čim več vlaknin. Če boste sledili temu pravilu, bo postala vaša prehrana brez posebnega truda mnogo bolj zdrava, prebava se bo izboljšala, organizem pa se bo znebil nakopičenih strupov.

- Oglas -

Matcha

Odpovejte se sladkorju

Rafiniran sladkor ima izjemno negativen vpliv na zdravje in počutje. Poskušajte se vsaj za nekaj dni povsem odpovedati belemu sladkorju in opazujte, kako se bo odzvalo vaše telo. Zagotovo boste opazili, da se je počutje močno izboljšali, zato vam najbrž ne bo težko nadaljevati. Občasni prekrški so seveda dovoljeni, vendar pazite, da ne zaidete ponovno na stara pota.

Izbirajte ekološko pridelana živila

Kadar je to mogoče, dajte prednost ekološko pridelani hrani. S tem se namreč izognete številnim pesticidom in drugim potencialno škodljivim snovem, ki bi jih sicer po nepotrebnem vnašali v svoje telo.

Uživajte več probiotikov

Pri razstrupljanju bo telesu močno pomagala tudi povečana količina probiotikov oziroma koristnih bakterij. Ti poskrbijo za ravnovesje v vašem črevesju in s tem za dobro prebavo, ki je ključna za dobro zdravje. Če ne gre drugače, si lahko pomagate tudi s prehranskimi dopolnili.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×