Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeOnesnaženost okolja povzroča rakava obolenja živali

Onesnaženost okolja povzroča rakava obolenja živali

MORDA VAS ZANIMA

Rakava obolenja divjih živali so posledica človeka. Naš negativen vpliv na okolje povzroča probleme divjim živalim, še posebej, če pomislimo, da je večina odpadkov kancerogenih.

- Oglas -


Lansko leto so odkrili, da lahko Tazmanski vrag izumre že čez 20 let, zaradi nalezljivega rakavega obolenja im. devil facial tumor disease. Ta živalska vrsta pa ni edina, saj se s takšnimi in drugačnimi problemi soočajo tudi druge živalske vrste. Za primer lahko vzamemo morske leve v San Franciscu, katerih populacija upada. Kar 17% morskih levov je tam umrlo zaradi paralize, katero povzroča rakavo obolenje genitalij. Nadaljne raziskave trupel pa so pokazale visoke stopnje koncentracije kemikalij v telesih omenjenih živali.

Takšnih primerov pa bo v naravi vedno več, saj populacija prebivalstva raste, kar pomeni vedno večje povpraševanje in seveda vedno več odpadkov, ki pa v veliko primerov pristanejo posredno ali neposredno v telesih mnogih živali.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×