Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Ekologija & okoljeOnesnaženost okolja povzroča rakava obolenja živali

Onesnaženost okolja povzroča rakava obolenja živali

MORDA VAS ZANIMA

Rakava obolenja divjih živali so posledica človeka. Naš negativen vpliv na okolje povzroča probleme divjim živalim, še posebej, če pomislimo, da je večina odpadkov kancerogenih.

- Oglas -


Lansko leto so odkrili, da lahko Tazmanski vrag izumre že čez 20 let, zaradi nalezljivega rakavega obolenja im. devil facial tumor disease. Ta živalska vrsta pa ni edina, saj se s takšnimi in drugačnimi problemi soočajo tudi druge živalske vrste. Za primer lahko vzamemo morske leve v San Franciscu, katerih populacija upada. Kar 17% morskih levov je tam umrlo zaradi paralize, katero povzroča rakavo obolenje genitalij. Nadaljne raziskave trupel pa so pokazale visoke stopnje koncentracije kemikalij v telesih omenjenih živali.

Takšnih primerov pa bo v naravi vedno več, saj populacija prebivalstva raste, kar pomeni vedno večje povpraševanje in seveda vedno več odpadkov, ki pa v veliko primerov pristanejo posredno ali neposredno v telesih mnogih živali.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×