0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaOhrovtov čips – zdrav prigrizek, enostavna priprava

Ohrovtov čips – zdrav prigrizek, enostavna priprava

MORDA VAS ZANIMA

Opažate, da ob večerih pred televizorjem vse pogosteje posegate po nezdravih in zelo kaloričnih prigrizkih, polnih maščob? Ni treba, da se prigrizkom povsem odpoveste, ampak jih raje zamenjajte z bolj zdravimi alternativami. Ena takšnih je zagotovo ohrovtov čips, ki je izjemno priljubljen med tistimi, ki poskušajo živeti čim bolj zdravo. Zakaj ga ne bi preizkusili tudi sami – velika verjetnost obstaja, da vam bo zelo všeč, priprava pa je izredno enostavna …

- Oglas -

Ohrovtov čips

Zakaj prav ohrovtov čips?

Ohrovt vsebuje zelo malo kalorij in skorajda nič maščob. Tako je idealen za tiste, ki poskušate shujšati oziroma ohraniti zdravo telesno težo. Poleg tega ohrovt pripomore k naravnemu razstrupljanju telesa in k ohranjanju zdravih jeter. Z uživanjem ohrovta telo oskrbimo s številnimi pomembnimi vitamini in minerali, kot so kalcij, železo, magnezij, kalij ter vitamini A, C in K. Ohrovt je hkrati bogat s snovmi, ki delujejo protivnetno, in z močnimi antioksidanti. Več ohrovta v prehrani bo imelo tako vsekakor pozitiven vpliv na vaše počutje in zdravje, pripomore pa lahko tudi k bolj mladostnemu videzu. Ena izmed pomembnih lastnosti antioksidantov je namreč prav ta, da upočasnjujejo proces staranja kože. Redno uživanje ohrovta vas torej med drugim zaščiti pred prezgodnjimi gubicami.

Priprava ohrovtovega čipsa

Za pripravo ohrovtovega čipsa, s katerim lahko krasno nadomestite vse prej kot zdrav krompirjev čips, kupljen v trgovini, potrebujete šop ohrovtovih listov, 1 žlico olivnega olja in malce soli. Pečico segrejte na 100 stopinj Celzija. Medtem obložite pekač s papirjem za peko. Ohrovtove liste očistite in jih narežite ali raztrgajte na manjše koščke. Na koncu jih osušite ter pokapljajte z olivnim oljem in posujte s soljo. Dobro premešajte, da se olje in sol enakomerno razporedita. Ohrovt stresite na pekač in pecite toliko časa, da postane rjavkaste barve, vendar ne zažgan. Običajno to traja 15–20 minut. Vaš ohrovtov čips je tako pripravljen – dober tek!

- Oglas -

Preberite tudi: Ohrovt – ena najbolj hranilno bogatih vrst zelenjave

.

NAJNOVEJŠE