Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeOgljikove nanocevke za večjo moč baterij

Ogljikove nanocevke za večjo moč baterij

MORDA VAS ZANIMA

Znanstveniki z univerze MIT so razvili pozitivne elektrode, ki so narejene iz ogljikovih nanocevk, ki lahko znatno povečajo nivo zmogljivosti litij-ionske baterije. To pa lahko pripelje do veliko večje zmogljivosti in vzdržljivosti električnih vozil ter li-ionskih baterij.

- Oglas -

Ogljikove nanocevke omogočajo li-ionskim baterijam, da s to tehnologijo postanejo do desetkrat bolj zmogljive kot navadne baterije. Prav tako pa lahko shranejo petkrat več energije kot navadne polnilne baterije. To je sedaj možno zaradi nove površine, ki lahko shranjuje kot tudi reagira z litijem, kar poveča samo vrednost shranjevanja ter tudi hitrost pri kateri se baterija polni in prazni.

Znanstveniki so to tehnologijo že patentirali pri do sedaj še neznanem podjetju, ki izdeluje baterije, prav tako pa so izpopolnili metode, s katerimi so izdelali elektrode s čimer so olajšali večjo proizvodnjo izdelka.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×