Ekologija & okoljeOgljikove nanocevke za večjo moč baterij

Ogljikove nanocevke za večjo moč baterij

MORDA VAS ZANIMA

Znanstveniki z univerze MIT so razvili pozitivne elektrode, ki so narejene iz ogljikovih nanocevk, ki lahko znatno povečajo nivo zmogljivosti litij-ionske baterije. To pa lahko pripelje do veliko večje zmogljivosti in vzdržljivosti električnih vozil ter li-ionskih baterij.

- Oglas -

Ogljikove nanocevke omogočajo li-ionskim baterijam, da s to tehnologijo postanejo do desetkrat bolj zmogljive kot navadne baterije. Prav tako pa lahko shranejo petkrat več energije kot navadne polnilne baterije. To je sedaj možno zaradi nove površine, ki lahko shranjuje kot tudi reagira z litijem, kar poveča samo vrednost shranjevanja ter tudi hitrost pri kateri se baterija polni in prazni.

Znanstveniki so to tehnologijo že patentirali pri do sedaj še neznanem podjetju, ki izdeluje baterije, prav tako pa so izpopolnili metode, s katerimi so izdelali elektrode s čimer so olajšali večjo proizvodnjo izdelka.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×