Odlična juha iz hokaido buče in zelja

    Tokrat vam predstavljamo super recept za okusno juhico, ki si jo lahko privoščite tudi v vročih poletnih dneh, saj je lahka za prebavo in poskrbi za dobro hidracijo. Buče in zelje se v hladnih, temnih in suhih prostorih dobro skladiščijo vse do zgodnje pomladi. Torej si lahko juho privoščite tudi v hladnejših jesenskih in zimskih dneh. Juha je odličen vir vitaminov in mineralov. Poleg tega ugodno vpliva na vašo prebavo, saj zelje vsebuje veliko za zdravje koristnih prehranskih vlaknin.

    hokaido juha

    Za 4 osebe potrebujete:

    • 1 čebulo
    • rastlinsko olje
    • 3 stroke česna
    • 300 g svežega zelja
    • 400 g hokaido buče
    • 250 g krompirja
    • 2 žlici smetane za kuhanje ali kisle smetane
    • bučna semena
    • poper
    • sol

     

    Priprava je zelo preprosta. Čebulo sesekljamo, solimo in prepražimo na maščobi, da postekleni. Dodamo na dober centimeter narezane kocke buče in krompirja. Dodamo ščepec soli. V pokriti posodi mešanico dušimo na zmernem ognju in vmes večkrat premešamo. Po potrebi dodamo vodo (pazimo da se ne prismodi). Dušimo dokler se krompir ne zmehča. Nato dodamo približno 3/4 L vroče vode. Ko zavre, kuhamo še 5 min. Nato s paličnim mešalnikom zmiksamo vse skupaj, da nastane kremna juha.

    V kozici posebej na maščobi prepražimo sveže zelje, ki mu dodamo na drobno narezan česen. Pražimo dokler ne postekleni. Ko je zelje pripravljeno, ga vkuhamo v kremno juho. Preden postrežemo juhi dodamo še kislo smetano in jo potresemo z narezanimi ter na olju prepraženimi bučnimi semeni. Dodamo poper po okusu. Juha se zelo lepo postreže v večjem belem globokem krožniku. Dober tek!

    Povejte svoje mnenje - kometirajte