DomovZdravje & prehranaOdlična juha iz hokaido buče in zelja

Odlična juha iz hokaido buče in zelja

Tokrat vam predstavljamo super recept za okusno juhico, ki si jo lahko privoščite tudi v vročih poletnih dneh, saj je lahka za prebavo in poskrbi za dobro hidracijo. Buče in zelje se v hladnih, temnih in suhih prostorih dobro skladiščijo vse do zgodnje pomladi. Torej si lahko juho privoščite tudi v hladnejših jesenskih in zimskih dneh. Juha je odličen vir vitaminov in mineralov. Poleg tega ugodno vpliva na vašo prebavo, saj zelje vsebuje veliko za zdravje koristnih prehranskih vlaknin.

- Oglas -

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • rastlinsko olje
  • 3 stroke česna
  • 300 g svežega zelja
  • 400 g hokaido buče
  • 250 g krompirja
  • 2 žlici smetane za kuhanje ali kisle smetane
  • bučna semena
  • poper
  • sol

Priprava je zelo preprosta. Čebulo sesekljamo, solimo in prepražimo na maščobi, da postekleni. Dodamo na dober centimeter narezane kocke buče in krompirja. Dodamo ščepec soli. V pokriti posodi mešanico dušimo na zmernem ognju in vmes večkrat premešamo. Po potrebi dodamo vodo (pazimo da se ne prismodi). Dušimo dokler se krompir ne zmehča. Nato dodamo približno 3/4 L vroče vode. Ko zavre, kuhamo še 5 min. Nato s paličnim mešalnikom zmiksamo vse skupaj, da nastane kremna juha.

V kozici posebej na maščobi prepražimo sveže zelje, ki mu dodamo na drobno narezan česen. Pražimo dokler ne postekleni. Ko je zelje pripravljeno, ga vkuhamo v kremno juho. Preden postrežemo juhi dodamo še kislo smetano in jo potresemo z narezanimi ter na olju prepraženimi bučnimi semeni. Dodamo poper po okusu. Juha se zelo lepo postreže v večjem belem globokem krožniku. Dober tek!

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×