Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaOdlična juha iz hokaido buče in zelja

Odlična juha iz hokaido buče in zelja

MORDA VAS ZANIMA

Tokrat vam predstavljamo super recept za okusno juhico, ki si jo lahko privoščite tudi v vročih poletnih dneh, saj je lahka za prebavo in poskrbi za dobro hidracijo. Buče in zelje se v hladnih, temnih in suhih prostorih dobro skladiščijo vse do zgodnje pomladi. Torej si lahko juho privoščite tudi v hladnejših jesenskih in zimskih dneh. Juha je odličen vir vitaminov in mineralov. Poleg tega ugodno vpliva na vašo prebavo, saj zelje vsebuje veliko za zdravje koristnih prehranskih vlaknin.

- Oglas -

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • rastlinsko olje
  • 3 stroke česna
  • 300 g svežega zelja
  • 400 g hokaido buče
  • 250 g krompirja
  • 2 žlici smetane za kuhanje ali kisle smetane
  • bučna semena
  • poper
  • sol

Priprava je zelo preprosta. Čebulo sesekljamo, solimo in prepražimo na maščobi, da postekleni. Dodamo na dober centimeter narezane kocke buče in krompirja. Dodamo ščepec soli. V pokriti posodi mešanico dušimo na zmernem ognju in vmes večkrat premešamo. Po potrebi dodamo vodo (pazimo da se ne prismodi). Dušimo dokler se krompir ne zmehča. Nato dodamo približno 3/4 L vroče vode. Ko zavre, kuhamo še 5 min. Nato s paličnim mešalnikom zmiksamo vse skupaj, da nastane kremna juha.

V kozici posebej na maščobi prepražimo sveže zelje, ki mu dodamo na drobno narezan česen. Pražimo dokler ne postekleni. Ko je zelje pripravljeno, ga vkuhamo v kremno juho. Preden postrežemo juhi dodamo še kislo smetano in jo potresemo z narezanimi ter na olju prepraženimi bučnimi semeni. Dodamo poper po okusu. Juha se zelo lepo postreže v večjem belem globokem krožniku. Dober tek!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×