Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Ekologija & okoljeOdkrili prvo žival, ki lahko živi brez kisika

Odkrili prvo žival, ki lahko živi brez kisika

MORDA VAS ZANIMA

Globoko pod Mediteranskim morjem se je dolgo časa skrivala majhna žival, ki lahko celo življenje preživi brez kisika, obdajajo pa jo (za nas strupeni) sulfidi.

- Oglas -

Znanstvenik Roberto Danovaro iz Politehnične univerze v Italijanskem Marcheju, je sodeloval z ekipo raziskovalcev, ki so želeli zbrati vzorce sedimentov globinah mediteranskega morja, da bi lahko proučili, če morda skrivajo kakršno koli življenje.

Ta ekstremna okolja bi naj dolga leta naseljevali razni virusi, bakterije in arheje. Živali, ki pa so jih odkrili sedaj, pa bi naj po njihovih podatkih dejansko živele v takšnih pogojih. Te živali imajo organele, ki spominjajo na hidrogenosome, katere so do sedaj našli v enoceličnih organizmih (praživalih), in ponavadi naseljujejo anaerobna okolja.

S tem odkritjem so znanstveniki dobili vpogled v Zemljino zgodovino, v čas preden so se začela vzpenjati globoka morja, ter čas ko so se končno pojavile prve večje živali, kar je bilo pred več kot 550 milijonov let v preteklosti.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×