Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Ekologija & okoljeOdkrili prvo žival, ki lahko živi brez kisika

Odkrili prvo žival, ki lahko živi brez kisika

MORDA VAS ZANIMA

Globoko pod Mediteranskim morjem se je dolgo časa skrivala majhna žival, ki lahko celo življenje preživi brez kisika, obdajajo pa jo (za nas strupeni) sulfidi.

- Oglas -

Znanstvenik Roberto Danovaro iz Politehnične univerze v Italijanskem Marcheju, je sodeloval z ekipo raziskovalcev, ki so želeli zbrati vzorce sedimentov globinah mediteranskega morja, da bi lahko proučili, če morda skrivajo kakršno koli življenje.

Ta ekstremna okolja bi naj dolga leta naseljevali razni virusi, bakterije in arheje. Živali, ki pa so jih odkrili sedaj, pa bi naj po njihovih podatkih dejansko živele v takšnih pogojih. Te živali imajo organele, ki spominjajo na hidrogenosome, katere so do sedaj našli v enoceličnih organizmih (praživalih), in ponavadi naseljujejo anaerobna okolja.

S tem odkritjem so znanstveniki dobili vpogled v Zemljino zgodovino, v čas preden so se začela vzpenjati globoka morja, ter čas ko so se končno pojavile prve večje živali, kar je bilo pred več kot 550 milijonov let v preteklosti.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×