0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeNissan Leaf dobil 5 zvezdic na varnostnem testu

Nissan Leaf dobil 5 zvezdic na varnostnem testu

MORDA VAS ZANIMA

Nissan Leaf je relativno mlad model avtomobila, dokaj mlada pa je tudi tehnologija električnih avtomobilov, ki se počasi uveljavljajo v svetu vozil na fosilna goriva. Razumljivo pa je, da kupci, ki se odločajo za nakup električnega vozila zahtevajo enako kvaliteto materijalov in enako mero varnosti, kot so jo imeli pri svojemu staremu avtomobilu.

- Oglas -

Volvo C30Letos objavljeni varnostni testi so pokazali, da sta Nissan Leaf in pa Chevrolet Volt brez težav prestala vse IIHS teste z izredno dobrimi rezultati, na velikem avtomobilskem sejmu v Detroitu pa so je Volvo predstavil tudi ‘crash test’ svojega električnega prvaka Volvo C30 v živo, da bi pokazali, da električni avtomobili niso nič manj varni kot klasični.

Nissan LeafTokrat pa je Nissan Leaf dobil tudi 5 zvezdic na testu za prometne nesreče organizacije NHTSA (Highway Transportation Safety Administration), ki je tokrat prvič testirala tudi električne avtomobile. Rezultati tega testa so dosegli najvišje ocene za varnost voznika in sovoznika, za čelno in bočno trčenje vozila in pa pri prevračanju vozila.

.

NAJNOVEJŠE