Zdravilne rastlineNeverjetni učinki ingverja na zdravje + kozmetični pripravki

Neverjetni učinki ingverja na zdravje + kozmetični pripravki

MORDA VAS ZANIMA

V ingverju se skriva ogromno snovi, koristnih za zdravje. Obenem pa si je mogoče z njim pogosto pomagati takrat, ko bi se sicer zatekli h kupljenim kozmetičnim izdelkom. Čeprav je ingver v zadnjih letih deležen precejšnje pozornosti, pa najverjetneje še ne poznate vseh njegovih pozitivnih vplivov!

Pomoč pri omilitvi videza celulita

- Oglas -

Ingver pomaga pri pospeševanju prekrvavitve, zato je ena najboljših naravnih izbir v boju s celulitom. Ta bo postal mnogo manj opazen, če boste problematična območja redno masirali z ingverjevo pasto. Pripravite jo tako, da nariban ingver zmešate s soljo in dodate še malce vode.

Pospeševanje metabolizma in ublažitev slabosti

Pripravki iz ingverja se pogosto priporočajo pri slabosti in različnih prebavnih težavah. Poleg tega pa uživanje ingverja v različnih oblikah pripomore k pospešitvi metabolizma, kar med drugim pomeni tudi lažje hujšanje oz. vzdrževanje želene telesne teže. K tovrstnim učinkom ingverja sicer pripomore tudi dejstvo, da deluje kot zaviralec apetita.

Krepitev imunskega sistema

Z ingverjem si je mogoče zelo uspešno pomagati tudi pri okrepitvi imunskega sistema, ki se bo tako lažje boril z virusi in drugimi škodljivimi organizmi. Ni torej presenetljivo, da je ingver še posebej priljubljen v zimskem času, ko razsajata gripa in prehlad.

Protibolečinski učinki

Podobno kot kajenski poper je tudi ingver odlična rešitev za naravno ublažitev bolečin, med drugim tudi v primeru artritisa. Ingver dodajte izbranemu olju, s katerim nato zmasirajte območje, kjer se pojavljajo bolečine.

Stimulacija možganov in upočasnitev procesa staranja

- Oglas -

Raziskave kažejo, da ima uživanje ingverja tudi pozitiven vpliv na naše možgane. Pomaga pri izboljšanju spomina in pri lažji koncentraciji, na dolgi rok pa zmanjšuje nevarnost za nevrodegenerativne bolezni, kot sta Parkinsonova in Alzheimerjeva bolezen. Zaradi obilja antioksidantov, ki jih vsebuje, pa je ingver tudi nasploh dobra pomoč pri preprečevanju težav, povezanih s staranjem.

Naravni afrodiziak

Ste vedeli, da lahko ingver pomaga tudi pri povečanju libida? Kot naravni afrodiziak se omenja že v Kamasutri. Pozitiven vpliv ingverja na libido naj bi bil sicer tesno povezan z njegovo sposobnostjo, da pripomore k hitrejši prekrvavitvi.

Pomoč pri težavah s kožo

Zaradi že omenjenega bogastva antioksidantov bo imelo uživanje ingverja tudi pozitiven vpliv na vašo kožo, ki bo tako videti bolj mladostna. Poleg tega pa naj bi kombinacija jabolčnega kisa in ingverja pomagala tudi pri odpravi mozoljčkov, saj poskrbi za hitro ublažitev vnetja. Pri uporabi bodite sicer previdni, da ne razdražite kože, še posebej če je vaša koža nekoliko bolj občutljiva. Mešanico previdno nanesite zgolj na mozoljček, najbolje s pomočjo vatirane palčke.

Pospešitev rasti las

Nariban ingver dodajte olivnemu ali kokosovemu olju in z mešanico zmasirajte lasišče. To bo spodbudilo prekrvavitev lasišča in posledično poskrbelo za hitrejšo rast las. Po 30 minutah operite lase kot običajno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×