Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeNekatere ogrožene živali si bodo morda opomogle

Nekatere ogrožene živali si bodo morda opomogle

MORDA VAS ZANIMA

Veliko se govori o tem, koliko živali je danes na ogroženi listi, vendar pa malokdaj slišimo, da bi si katera od teh opomogla. Zato smo še toliko bolj veseli, ko se pojavi seznam živali, ki vsaj trenutno dobro napredujejo na poti, da se znebijo statusa ogroženih živali.

Ameriški beloglavi orel

- Oglas -

Leta 1960 je bilo na svetu le še 417 teh ptic, vendar pa je v preteklih letih število zrastlo in se povzpelo nad 10,000 parov, ki živijo v divjini.

Prerijski dihur

Ta vrsta dihurja je bila označena za ogroženo leta 1979, vendar pa so kmalu za tem odkrili manjšo populacijo teh dihurjev in jo dvignili na 4000. Od teh pa jih je bilo 1400 že izpuščenih nazaj v divjino.

Orjaška panda

Zahvala za to, da ta vrsta pande še ni izumrla, gre vzrediteljem, katerim je uspelo vzrediti 1500 primerkov orjaške pande.

- Oglas -

Kit grbavec

Zaradi preobsežnega pobijanjateh kitov, je njihova populacija v štiridesetih letih prejšnjega stoletja padla na 1400. Vendar pa si je populacija po letu 1963, ko so lov na kita grbavca prepovedali, opomogla. Čeprav je danes na Zemlji 40.000 kitov grbavcev, ti še vedno sodijo pod ogrožene vrste.

Kitajski, oz. Yangtze aligator

V osemdesetih je bil kitajski aligator skoraj zbrisan iz obličja Zemlje zaradi sekanja gozdov. Čeprav je primerkov te živali le 150, pa je to vseeno dobra novica, saj so nekateri mislili, da je že zdavnaj izumrl.

Sivi volk

Sivega volka so v tridesetih letih prejšnjega stoletja skoraj iztrebili, vendar pa je danes populacija že narastla na nekoliko manj zaskrbljujočo številko – 5000. Busheva administracija ga je sicer umaknila z ogrožene liste, vendar pa so sivega volka zaradi pritožb vrnili nazaj na seznam ogroženih vrst, saj to število ni zadostno.

Prejšnji članekOdkrili črnega pingvina
Naslednji članekMrtve cone v morju

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×