0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaNe spreglejte teh mest pri čiščenju!

Ne spreglejte teh mest pri čiščenju!

MORDA VAS ZANIMA

Čeprav imate morda občutek, da je vaš dom zelo čist, pa gotovo obstaja vsaj nekaj mest in predmetov, ki jih pogosto spregledate. Tako se zlahka namnožijo škodljive bakterije in drugi mikroorganizmi, ki ogrožajo vaše zdravje. Preverite, ali tudi vam pri čiščenju večinoma uide katero izmed mest, ki jih naštevamo v nadaljevanju …

- Oglas -

Čiščenje stanovanja

Kljuke vrat in ročaji predalov

Pomislite, kako pogosto se dotikamo kljuk in ročajev predalov – in kako redko se po drugi strani spomnimo na to, da bi jih očistili. Tako lahko postanejo zelo hitro prava gojišča nevarnih mikroorganizmov, zaradi katerih pogosto zbolevamo. Seveda pa ni nujno, da pri čiščenju uporabljate agresivna čistila. Zadostuje že, če jih popršite z mešanico kisa in vroče vode ter dobro zbrišete.

Ograje

Imate v svojem domu notranjo ograjo? Če je zelo umetelne oblike, čiščenje verjetno ni najbolj enostavno. Vendar je nujno, da se lotite tega opravila čim bolj pogosto. Še posebej tistega dela ograje, ki se ga večinoma dotikamo.

- Oglas -

Svetila

Pri čiščenju pogosto zanemarjamo tudi svetila, na katerih se tako kopiči prah. V to kategorijo spadajo različne vrste svetil – od stropnih do namiznih luči. Načeloma zadostuje že, če jih redno brišete s suho krpo, najbolje takšno, izdelano iz mikrovlaken.

Koši za odpadke in okolica

Že samo dejstvo, da vanje mečemo odpadke, je dovolj pomenljivo. Koši so eno izmed tistih mest, ki jih čistimo precej redkeje, kot bi bilo dobro. Pri čiščenju torej ne pozabite na to opravilo, prav tako pa ne spreglejte mest okoli košev, kjer morda pomotoma občasno pristane kakšen odpadek. To bo preprečilo razvijanje neprijetnih vonjav. Smiselno je sicer tudi, da po tem, ko ste koše očistili in posušili, po dnu posujete sodo bikarbono.

Vgradni ventilatorji

Imate v kopalnici na stropu vgradni ventilator? Verjetno ne bomo pretirano zgrešili, če rečemo, da se nanj pri čiščenju ne spomnite zelo pogosto. Naslednjič bodite torej pozorni tudi na to mesto. Podobno velja tudi za kuhinjske nape itn.

Čistilni pripomočki

Seveda pa je zelo pomembno tudi to, da redno čistite same pripomočke za čiščenje – sicer vaš trud ne bo imel posebnega smisla. Očistite sesalnike, operite krpe, zamenjajte stare gobice z novimi ipd. Tako bo naslednjič čiščenje precej učinkovitejše.

.

NAJNOVEJŠE