Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Dom & energijaNe spreglejte teh mest pri čiščenju!

Ne spreglejte teh mest pri čiščenju!

MORDA VAS ZANIMA

Čeprav imate morda občutek, da je vaš dom zelo čist, pa gotovo obstaja vsaj nekaj mest in predmetov, ki jih pogosto spregledate. Tako se zlahka namnožijo škodljive bakterije in drugi mikroorganizmi, ki ogrožajo vaše zdravje. Preverite, ali tudi vam pri čiščenju večinoma uide katero izmed mest, ki jih naštevamo v nadaljevanju …

- Oglas -

Čiščenje stanovanja

Kljuke vrat in ročaji predalov

Pomislite, kako pogosto se dotikamo kljuk in ročajev predalov – in kako redko se po drugi strani spomnimo na to, da bi jih očistili. Tako lahko postanejo zelo hitro prava gojišča nevarnih mikroorganizmov, zaradi katerih pogosto zbolevamo. Seveda pa ni nujno, da pri čiščenju uporabljate agresivna čistila. Zadostuje že, če jih popršite z mešanico kisa in vroče vode ter dobro zbrišete.

Ograje

Imate v svojem domu notranjo ograjo? Če je zelo umetelne oblike, čiščenje verjetno ni najbolj enostavno. Vendar je nujno, da se lotite tega opravila čim bolj pogosto. Še posebej tistega dela ograje, ki se ga večinoma dotikamo.

Svetila

Pri čiščenju pogosto zanemarjamo tudi svetila, na katerih se tako kopiči prah. V to kategorijo spadajo različne vrste svetil – od stropnih do namiznih luči. Načeloma zadostuje že, če jih redno brišete s suho krpo, najbolje takšno, izdelano iz mikrovlaken.

Koši za odpadke in okolica

- Oglas -

Že samo dejstvo, da vanje mečemo odpadke, je dovolj pomenljivo. Koši so eno izmed tistih mest, ki jih čistimo precej redkeje, kot bi bilo dobro. Pri čiščenju torej ne pozabite na to opravilo, prav tako pa ne spreglejte mest okoli košev, kjer morda pomotoma občasno pristane kakšen odpadek. To bo preprečilo razvijanje neprijetnih vonjav. Smiselno je sicer tudi, da po tem, ko ste koše očistili in posušili, po dnu posujete sodo bikarbono.

Vgradni ventilatorji

Imate v kopalnici na stropu vgradni ventilator? Verjetno ne bomo pretirano zgrešili, če rečemo, da se nanj pri čiščenju ne spomnite zelo pogosto. Naslednjič bodite torej pozorni tudi na to mesto. Podobno velja tudi za kuhinjske nape itn.

Čistilni pripomočki

Seveda pa je zelo pomembno tudi to, da redno čistite same pripomočke za čiščenje – sicer vaš trud ne bo imel posebnega smisla. Očistite sesalnike, operite krpe, zamenjajte stare gobice z novimi ipd. Tako bo naslednjič čiščenje precej učinkovitejše.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×