Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Dom & energijaNavade naših babic, ki jih je vredno posnemati

Navade naših babic, ki jih je vredno posnemati

MORDA VAS ZANIMA

Sodobne tehnološke in druge rešitve nam sicer lahko pogosto res poenostavijo življenje – vendar se zdi, da nam ga zelo velikokrat tudi otežujejo. Koncept razvoja je tako lahko zelo relativen. Tisto, kar počnemo danes, nikakor ni nujno boljše od navad, ki so jih imele naše babice.

- Oglas -

Pri tem imamo v mislih predvsem vpliv vsakodnevnih navad na naše zdravje in na planet, navsezadnje pa tudi na našo denarnico. Včasih se je tako smiselno vrniti k modrostim naših prednikov in posnemati mnoge izmed njihovih navad  …

Kupujte osnovne sestavine, iz katerih nato pripravljajte obroke

Ljudje smo pogosto nagnjeni k temu, da iščemo bližnjice. Hrana pri tem ni izjema. Kupujemo konzervirana in mnoga druga predpripravljena živila, včasih kar celotne obroke, saj se nam zdi, da nimamo časa in energije, da bi jedi pripravili iz zares osnovnih sestavin. Vendar pa takšno kuhanje ni nujno zelo časovno zamudno. Tudi iz najbolj osnovnih sestavin je mogoče pripraviti hiter obrok, ki je obenem seveda precej bolj okusen, zdrav in poceni.

Omislite si vrtiček

Vsi seveda nimajo te možnosti, a če se pojavi priložnost, da si uredite lasten vrtiček, jo vsekakor zgrabite z obema rokama. Že nekaj lončkov z zelišči v vašem stanovanju je lahko bolje kot nič. Seveda pa izkoristite tudi možnosti za nabiranje različnih divjih rastlin in gob. To je ponovno odlična priložnost, da obogatite hranilno sestavo svojih obrokov in da prihranite nekaj denarja. Obenem pa bo občutek, da si lahko sami pridelate ali naberete vsaj del svoje hrane, poskrbel tudi za čisto posebno zadovoljstvo.

Uporabljajte naravne zdravilne pripravke

Danes pogosto že ob prvih znakih prehladov in podobnih težav skorajda stečemo v lekarno, kjer se oskrbimo s kopico zdravil brez recepta ali obiska zdravnika. Pa je to res pametna rešitev? Čeprav so lahko ta zdravila sicer učinkovita pri blaženju simptomov bolezni, pa s sabo pogosto prinašajo tudi precej možnosti za nezaželene stranske učinke. Tudi tu je bolj smiselno slediti tistemu, kar so vedeli že naši predniki: narava nam pogosto ponuja vse, kar zares potrebujemo. Tako je vsekakor pametno razmisliti o izdelavi domačih sirupov proti kašlju, pastil, pršil in podobnih pripravkov, s katerimi boste povsem naravno pospešili proces okrevanja. Seveda pa tudi v tem primeru ne smemo pozabiti na prihranek denarja, ki si ga lahko obetate.

Ne zavrzite oblačil, če se malce raztrgajo

- Oglas -

Še ena slaba navada sodobnega časa je, da oblačila, ki se rahlo poškodujejo, pogosto nemudoma zavržemo. Navsezadnje lahko praktično za prvim vogalom kupimo nov kos za skoraj smešno nizek znesek, kajne? Večina ob tem ne pomisli, da je moral to oblačilo nekdo izdelati za še precej nižji znesek – in da se tistemu, ki je to počel, vse skupaj verjetno ni zdelo niti najmanj smešno. Poleg tega pa ima lahko t. i. hitra moda oziroma množična proizvodnja oblačil tudi zelo negativen vpliv na okolje in tudi zdravje. Vse to je torej smiselno upoštevati, ko razmišljate, da bi preprosto zavrgli oblačilo, ki je malce raztrgano. Morda pa je vendarle smiselno poiskati tisto iglo in kup sukancev, ki jih niste videli že kar nekaj časa …

Svoj dom čistite le s stvarmi, ki jih lahko tudi jeste

Tega napotka morda ne gre upoštevati povsem dobesedno, pa vendar … Čim več čistil, ki jih uporabite za čiščenje doma, poskušajte poiskati kar v kuhinji. Stvari, kot so kis, limona, soda bikarbona ipd., so lahko tudi krasna čistila. Tako se lahko izognete številnim škodljivim kemikalijam, prihranite denar in zmanjšate negativen vpliv na okolje. Stanovanje pa bo na koncu verjetno očiščeno celo bolje, kot bi bilo, če bi uporabljali kup potencialno zdravju nevarnih čistil iz trgovine.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×