0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaLovorjev sirup proti kašlju – hitra in enostavna priprava

Lovorjev sirup proti kašlju – hitra in enostavna priprava

MORDA VAS ZANIMA

Sirup iz lovorovih listov je odličen naraven način za lajšanje kašlja in krepitev imunskega sistema. S svojimi antioksidanti in protivnetnimi lastnostmi deluje kot naravno krepčilo.

- Oglas -

Ste vedeli, da lahko pripravite svoj lastni sirup proti kašlju, ki ni le naraven in brez nezaželenih stranskih učinkov, ampak tudi izjemno učinkovit? Takšen sirup so morda pripravljale že vaše babice ali prababice, vendar mnogi uporabni recepti naših prednikov počasi tonejo v pozabo.

Tako je pomembno, da vsaj občasno pokukamo v skrinjo, polno znanja o zdravilnih učinkih različnih rastlin, ki so jo ljudje pridno »polnili« več stoletij. V tej »skrinji« najdemo tudi recept za lovorjev sirup, namenjen ublažitvi kašlja …

Lovorjev sirup kot naravna alternativa proti kašlju

V današnjem času, ko so trgovine polne različnih vrst sirupov in tablet proti kašlju, se ljudje vedno bolj obračamo nazaj k naravnim alternativam. Sirup iz lovorovih listov ne vsebuje nikakršnih umetnih dodatkov, zaradi česar je odlična izbira za tiste, ki se rajši izognejo farmacevtskim izdelkom, kot to ni nujno potrebno.

- Oglas -

Učinkovit naraven sirup proti kašlju iz samo 4 sestavin iz vaše kuhinje

Lovorjev sirup ni samo koristno zdravilo proti kašlju, ampak je njegova pomembna prednost tudi dober okus. Tako z njegovim zaužitjem načeloma nimajo težav niti otroci. Poleg tega bo lovorjev sirup poživil vaš organizem, kar je vsekakor zelo priročno, saj se med prehladom večinoma soočamo s precejšnjim pomanjkanjem energije. Kako torej pripraviti lovorjev sirup proti kašlju?

Lovorjev sirup proti kašlju

Sestavine:

  • 6 lovorovih listov,
  • 2,5 decilitra vode,
  • 6 žlic sladkorja (če je mogoče, uporabite rjavi sladkor),
  • sok 1 limone.

Postopek priprave:

Zavrite vodo in ji dodajte lovorove liste. Pokrijte lonec in pustite stati približno 10 minut, nato pa odstranite lovorove liste ter čaju primešajte sladkor in sok ene limone. Mešajte, dokler se sladkor povsem ne raztopi. Vaš domači sirup je zdaj pripravljen.

Kako uporabljati sirup

Za odrasle je priporočljivo jemati eno do dve čajni žlički sirupa trikrat na dan. Za otroke je dovolj ena čajna žlička sirupa dvakrat na dan. Seveda je pred uporabo priporočljivo, da se posvetujete z zdravnikom, še posebej, če že jemljete druga zdravila ali imate druge zdravstvene težave.

Lovorjev sirup proti kašlju uporabljajte toliko časa, dokler se težave s kašljem ne umirijo. Sirup shranjujte v hladilniku, kjer bo počakal več dni, uživate pa ga lahko tako mrzlega kot vročega.

.

NAJNOVEJŠE