0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaTega se morate takoj znebiti iz svojega doma

Tega se morate takoj znebiti iz svojega doma

MORDA VAS ZANIMA

V svojem domu imate morda še vedno belilo, ki je zdravju škodljiva snov in bi ji morali že zdavnaj zaloputniti vrata. Preverite torej, kako lahko belilo nadomestite z naravnejšimi alternativami.

- Oglas -

Naravna čistila

Strupene kombinacije

Belilo je še vedno pogosto uporabljano sredstvo za čiščenje, saj marsikoga prepriča s svojo učinkovitostjo in nizko ceno. A dobro premislite, če to odtehta vse posledice, ki jih ta snov ima na zdravje in okolje. Tudi razredčeno belilo lahko povzroči opekline na koži, vnetja in alergijske reakcije na koži, draži dihala poleg tega pa lahko poškoduje in razbarva površine, ki ste jih želeli očistiti. Še posebej se izogibajte kombinacijam belila in alkoholnega kisa, saj se lahko zaradi te kombinacije ustvarjajo nevarni plini, ki že v manjši količini izzovejo težave z dihanjem, kašelj in dražijo oči.

Prav tako nikoli ne uporabite kombinacije belila in amonijaka, ki je pogosta sestavina v sredstvih za čiščenje steklenih površin. Mešanica lahko izzove tvorbo plinov, ki deluje dražilno na sluznice, hkrati pa lahko pripelje do pomanjkanja zraka v pljučih. Belila ne mešajte tudi z medicinskim alkoholom, mešate ga lahko samo z vodo. Belilo deluje izjemno škodljivo tudi na otroke, ki še razvijajo svoj imunski sistem, prizadene pa lahko tudi domače živali, ki imajo še posebej občutljiv voh.

- Oglas -

Nezaželjeni učinki belila

Izpostavljenost belilu lahko draži nos, oči, kožo in dihala. Možne hujše posledice uporabe belila so opekline kože, poškodbe živčevja, hudi glavobol, bruhanje. Belilo lahko izzove tudi astmatični napad.

Naravne alternative

Soda bikarbona, kis, eterično olje čajevca ali limone. Alkoholni kis je lahko naravna alternativa čistilom za trdovratne madeže, saj se ti odstranjujejo s kislino. Pozorni bodite, da površine oziroma stvari, ki jih želite očistiti, dlje časa namakate v kisu.

.

NAJNOVEJŠE