0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaBeli kis – vse, kar potrebujete za okolju in zdravju prijazno čiščenje

Beli kis – vse, kar potrebujete za okolju in zdravju prijazno čiščenje

MORDA VAS ZANIMA

Če bi morali izbrati samo eno sredstvo, ki bi ga lahko uporabljali za čiščenje, bi se v najožji krog favoritov zagotovo uvrstil beli kis.

- Oglas -

Zlato pravilo »manj je več« je mogoče uporabiti v številnih situacijah. Ena izmed njih je tudi čiščenje. Pretiravanje s čistili ima lahko namreč izjemno negativen vpliv na vaše zdravje, obenem pa tudi na okolje. Med drugim lahko čistila povzročijo težave z očmi, kožo in dihali, vplivajo pa lahko tudi na hormonsko ravnovesje in na koristne bakterije v vašem telesu.

Na srečo pa lahko večino čistil nadomestite s precej bolj ekološkimi alternativami. Uporaba belega kisa za čiščenje je okolju in zdravju prijazna, obenem pa lahko tako prihranite kar precej denarja. Preverite, kaj vse lahko zelo učinkovito očistite z belim kisom!

Pečica

V pečici se lahko zelo hitro nabere umazanija, še posebej če jo uporabljate pogosto. Zasušeni ostanki maščobe so lahko še posebej trdovratni, a s pomočjo belega kisa lahko pečico očistite hitro in enostavno. Mešanica belega kisa in vode je zelo koristna tudi za čiščenje vratc pečice.

- Oglas -

Odmaševanje odtokov

Imate težave z zamašenimi odtoki? Očistite jih lahko tako, da vanje vsipate malce sode bikarbone, nato pa v odtok vlijete še beli kis. Pustite učinkovati nekaj ur, najbolje čez noč.

Pomivalni stroj

Tudi pomivalni stroj je dobro občasno očistiti, saj bo tako svoje delo opravljal precej bolje. V posodico nalijte malce belega kisa in zaženite pomivalni stroj. Pred tem odstranite držalo za pribor.

Straniščna školjka

Včasih se na straniščni školjki pojavijo madeži, ki jih je težko odstraniti. Če imate tudi sami podobne težave, poskusite uporabiti beli kis. Pri zelo trdovratnih madežih se priporoča, da pustite kis delovati čez noč. Vaša straniščna školjka bo že kmalu spet bela in sijoča.

Žaluzije

Čiščenje žaluzij je lahko precej zahtevno opravilo, a delo bo zagotovo mnogo lažje, če si pri tem pomagate z belim kisom. V vedru zmešajte enako količino belega kisa in tople vode. Na roko nato nataknite gumijasto rokavico, kazalec pomakajte v raztopino in z njim po vrsti očistite žaluzije. Metoda je sicer na prvi pogled nekoliko nenavadna, a zelo praktična in učinkovita.

- Oglas -

Lesene površine

Loščilo za lesene površine si lahko pripravite kar sami. Potrebujete pol decilitra belega kisa, 2 decilitra olivnega olja in nekaj kapljic eteričnega olja limone. S krpo, ki jo namakate v pripravljeno čistilo, lahko nato očistite vse lesene površine v vašem domu.

Odstranjevanje madežev s preprog

Za čiščenje madežev, ki so se pojavili na preprogi, v večini primerov zadostujeta že sol in beli kis. Madež zdrgnite z mešanico, pripravljeno iz 2 žlic soli in pol decilitra belega kisa. Ostanek nato posesajte.

Hladilnik

Redno čiščenje hladilnika je zelo pomembno, saj s tem preprečite, da bi se na živilih razmnožile nevarne bakterije. Hladilnik lahko zelo temeljito očistite z mešanico iz kisa in tople vode (razmerje 1 : 2). Tako pripravljeno čistilo vlijte v razpršilnik in z njim nato očistite hladilnik. Čistilo poskrbi tudi za odstranjevanje morebitnih neprijetnih vonjav.

Kopalniška armatura

Z uporabo belega kisa lahko zelo uspešno očistite kad oziroma kabino za tuširanje, podobno pa velja tudi za umivalnik in bide. Če so v kadi prisotni zelo trdovratni madeži oziroma vodni kamen, uporabite zamašek za odtok, nato pa v kad nalijte približno pol litra belega kisa in malce vode. Po približno 5 urah boste zlahka odstranili madeže.

Keramične ploščice

Beli kis je primeren tudi za čiščenje keramičnih površin. Ostanki mila in zasušene vodne kapljice bodo izginili skoraj v hipu. Ploščice najprej dobro zdrgnite s kisom, nato pa jih sperite z vodo in zbrišite.

.

NAJNOVEJŠE