Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
Dom & energijaPripravite domače univerzalno čistilo

Pripravite domače univerzalno čistilo

MORDA VAS ZANIMA

Vse, kar potrebujemo za vzdrževanje čistoče v stanovanju, pravzaprav že imamo. Namesto uporabe čistil, ki vsebujejo strupene kemikalije, lahko za sestavinami za univerzalno domače čistilo pobrskamo kar po lastni shrambi.

- Oglas -

Med sestavinami, ki jih lahko s pridom uporabimo za pripravo domačega čistilnega sredstva, sodita alkoholni kis in soda bikarbona. Če v žlico kisa zmešamo dve zvrhani žlici sode bikarbone, dobimo univerzalno čistilo, ki je primerno za čiščenje vseh površin. Vsako doma pripravljeno čistilo hranimo v dobro zatesnjeni steklenici.

Univerzalna čistila

Močnejša univerzalna čistila

Za močnejše univerzalno čistilo potrebujemo tudi amonijak in vročo vodo. Zmešamo 4 litre vroče vode, 20 gramov sode bikarbone ter po 100 mililitrov alkoholnega kisa in amonijaka. Dobili bodo čistilo, primerno za različne materiale in površine. S pridom ga lahko uporabljamo tudi za čiščenje gospodinjskih aparatov, stekla in srebrnine.

Za čiščenje tal v kuhinji ali kopalnici, omaric, keramike, pečice, gospodinjskih aparatov ipd. lahko pripravimo sledeče čistilo: dobro zmešamo 4 litre tople vode in 110 mililitrov sode bikarbone. Čistilo ni primerno za čiščenje aluminija in steklenih vlaken.

Sredstvo za razkuževanje

- Oglas -

Za domače razkužilo v 3 litre tople vode zmešamo 370 ml varikine in 2 žici eko pralnega praška. S tem razkužilom lahko čistimo različne površine v kuhinji in kopalnici ter plastiko, plastične prevleke, marmor, hladilnik, steklena vlakna, otroške posteljice in stolčke za hranjenje, keramične ploščice … Razkužilo pustimo na površini delovati 5 minut, nato pa speremo in počakamo, da se posuši.

Odmašimo odtoke  z domačim čistilom

Ko v ceveh začne zastajati voda, v odtok nasujmo 2 žlici sode bikarbone ali pralne sode in počasi dolivamo četrt litra alkoholnega kisa. Sestavine bodo med seboj reagirale in zaslišali bomo kipenje. Takrat odtok zalijemo z malo vode in postopek po potrebi ponovimo. Zatem uporabimo še zvonec za odmaševanje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×