0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaPripravite domače univerzalno čistilo

Pripravite domače univerzalno čistilo

MORDA VAS ZANIMA

Vse, kar potrebujemo za vzdrževanje čistoče v stanovanju, pravzaprav že imamo. Namesto uporabe čistil, ki vsebujejo strupene kemikalije, lahko za sestavinami za univerzalno domače čistilo pobrskamo kar po lastni shrambi.

- Oglas -

Med sestavinami, ki jih lahko s pridom uporabimo za pripravo domačega čistilnega sredstva, sodita alkoholni kis in soda bikarbona. Če v žlico kisa zmešamo dve zvrhani žlici sode bikarbone, dobimo univerzalno čistilo, ki je primerno za čiščenje vseh površin. Vsako doma pripravljeno čistilo hranimo v dobro zatesnjeni steklenici.

Univerzalna čistila

Močnejša univerzalna čistila

Za močnejše univerzalno čistilo potrebujemo tudi amonijak in vročo vodo. Zmešamo 4 litre vroče vode, 20 gramov sode bikarbone ter po 100 mililitrov alkoholnega kisa in amonijaka. Dobili bodo čistilo, primerno za različne materiale in površine. S pridom ga lahko uporabljamo tudi za čiščenje gospodinjskih aparatov, stekla in srebrnine.

- Oglas -

Za čiščenje tal v kuhinji ali kopalnici, omaric, keramike, pečice, gospodinjskih aparatov ipd. lahko pripravimo sledeče čistilo: dobro zmešamo 4 litre tople vode in 110 mililitrov sode bikarbone. Čistilo ni primerno za čiščenje aluminija in steklenih vlaken.

Sredstvo za razkuževanje

Za domače razkužilo v 3 litre tople vode zmešamo 370 ml varikine in 2 žici eko pralnega praška. S tem razkužilom lahko čistimo različne površine v kuhinji in kopalnici ter plastiko, plastične prevleke, marmor, hladilnik, steklena vlakna, otroške posteljice in stolčke za hranjenje, keramične ploščice … Razkužilo pustimo na površini delovati 5 minut, nato pa speremo in počakamo, da se posuši.

Odmašimo odtoke  z domačim čistilom

Ko v ceveh začne zastajati voda, v odtok nasujmo 2 žlici sode bikarbone ali pralne sode in počasi dolivamo četrt litra alkoholnega kisa. Sestavine bodo med seboj reagirale in zaslišali bomo kipenje. Takrat odtok zalijemo z malo vode in postopek po potrebi ponovimo. Zatem uporabimo še zvonec za odmaševanje.

.

NAJNOVEJŠE