Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Dom & energijaPripravite domače univerzalno čistilo

Pripravite domače univerzalno čistilo

MORDA VAS ZANIMA

Vse, kar potrebujemo za vzdrževanje čistoče v stanovanju, pravzaprav že imamo. Namesto uporabe čistil, ki vsebujejo strupene kemikalije, lahko za sestavinami za univerzalno domače čistilo pobrskamo kar po lastni shrambi.

- Oglas -

Med sestavinami, ki jih lahko s pridom uporabimo za pripravo domačega čistilnega sredstva, sodita alkoholni kis in soda bikarbona. Če v žlico kisa zmešamo dve zvrhani žlici sode bikarbone, dobimo univerzalno čistilo, ki je primerno za čiščenje vseh površin. Vsako doma pripravljeno čistilo hranimo v dobro zatesnjeni steklenici.

Univerzalna čistila

Močnejša univerzalna čistila

Za močnejše univerzalno čistilo potrebujemo tudi amonijak in vročo vodo. Zmešamo 4 litre vroče vode, 20 gramov sode bikarbone ter po 100 mililitrov alkoholnega kisa in amonijaka. Dobili bodo čistilo, primerno za različne materiale in površine. S pridom ga lahko uporabljamo tudi za čiščenje gospodinjskih aparatov, stekla in srebrnine.

Za čiščenje tal v kuhinji ali kopalnici, omaric, keramike, pečice, gospodinjskih aparatov ipd. lahko pripravimo sledeče čistilo: dobro zmešamo 4 litre tople vode in 110 mililitrov sode bikarbone. Čistilo ni primerno za čiščenje aluminija in steklenih vlaken.

Sredstvo za razkuževanje

- Oglas -

Za domače razkužilo v 3 litre tople vode zmešamo 370 ml varikine in 2 žici eko pralnega praška. S tem razkužilom lahko čistimo različne površine v kuhinji in kopalnici ter plastiko, plastične prevleke, marmor, hladilnik, steklena vlakna, otroške posteljice in stolčke za hranjenje, keramične ploščice … Razkužilo pustimo na površini delovati 5 minut, nato pa speremo in počakamo, da se posuši.

Odmašimo odtoke  z domačim čistilom

Ko v ceveh začne zastajati voda, v odtok nasujmo 2 žlici sode bikarbone ali pralne sode in počasi dolivamo četrt litra alkoholnega kisa. Sestavine bodo med seboj reagirale in zaslišali bomo kipenje. Takrat odtok zalijemo z malo vode in postopek po potrebi ponovimo. Zatem uporabimo še zvonec za odmaševanje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×