0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPripravite si domači serum za upočasnitev staranja kože

Pripravite si domači serum za upočasnitev staranja kože

MORDA VAS ZANIMA

Naša koža je nenehno izpostavljena neugodnim vplivom iz okolja, na primer sončnim žarkom ali hudemu mrazu, poleg tega pa na njen videz in zdravje vplivajo tudi procesi v našem organizmu. Staranje kože je tako neizogibno, vendar pa lahko naredite marsikaj za njegovo upočasnitev. Najbolj vam lahko pri tem pomaga vitamin C. Preizkusite lahko tudi tale domači recept, ki vam bo pomagal upočasniti proces.

- Oglas -

Serum proti staranju kože

Kaj storiti?

Predlagamo vam, da si zelo učinkovit serum, ki bo poskrbel, da bo vaša koža lepša in bolj mladostna, pripravite kar sami. Postopek je preprost, za izdelavo seruma pa ne potrebujete veliko sestavin.

Kaj potrebujete in kako se lotiti priprave?

Za pripravo seruma, ki bo upočasnil staranje vaše kože, boste potrebovali:

- Oglas -
  • 1 žlička vitamina C v prahu,
  • 1 žlička filtrirane vode ali rožne vode,
  • 2 žlici gela z aloe vero,
  • nekaj kapljic olja z vitaminom E,
  • temnejša posodica/steklenička za shranjevanje.

Vitamin C  v prahu stresite v posodico in mu primešajte filtrirano ali rožno vodo. Mešajte, dokler ne dobite goste paste. Dodajte v olju raztopljen vitamin E, na koncu pa še gel z aloe vero. Vse sestavine dobro premešajte. Po potrebi dodajte še malo gela. Serum premestite v temnejšo posodico. Vitamin C namreč na svetlobi oksidira, zato ni vseeno, kje serum shranjujete. Če nimate temne posodice, poskrbite, da ne bo serum nikoli izpostavljen svetlobi. Ko ga ne uporabljate, ga shranjujte v hladilniku. Ne izdelujte večjih količin seruma naenkrat, saj se lahko njegova pH-vrednost sčasoma spremeni. Najboljši učinek boste tako dosegli, če serum izdelujete sproti, za največ dva tedna vnaprej.

Kako in kdaj uporabljati serum?

Odsvetuje se uporaba seruma podnevi, saj bi bila lahko vaša koža bolj občutljiva, posledično pa obstaja večja nevarnost za sončne opekline. Najbolje je, da serum z vitaminom C na kožo nanesete tik pred spanjem, po čiščenju obraza. Serum nežno vtrite v kožo s prstnimi blazinicami. Pred uporabo stekleničko oziroma posodico vedno narahlo pretresite. Če je vaša koža zelo občutljiva, na začetku uporabite zelo majhno količino seruma, ki jo nato postopoma povečujte.

Koristi seruma z vitaminom C

Vitamin C je znan kot močan antioksidant in je tako izjemno pomemben za zdravje kože. Pomaga pri njeni obnovi, zaradi česar bo koža videti bolj mladostno in sijoče. Vitamin C poleg tega zavira nastajanje gubic in sodeluje pri sintezi kolagena, ki je nujen za gladko, napeto kožo. Seveda pa lahko vitamin C tudi prepreči negativne posledice prisotnosti prostih radikalov v telesu. Tudi če imate težave z brazgotinami, ki so posledica aken, s hiperpigmentacijo oziroma starostnimi pegami ali s sončnimi pegami, vam lahko pomaga prav vitamin C.

NAJNOVEJŠE