0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNaredite si domačo masko za mastno kožo

Naredite si domačo masko za mastno kožo

MORDA VAS ZANIMA

Ko nastopi puberteta, mnogim mladim ljudem maščoba tako rekoč preplavi kožo. Za preobilje maščobe so krivi hormoni oziroma testosteron, ki ga takrat začne proizvajati tudi ženski organizem. Vendar pa hormoni niso glavni krivci za mastno kožo. V vsaki lojnici so tako imenovani receptorji, ki delujejo kot sprejemniki za sporočila hormonov. Na normalne signale se ti lahko odzivajo šibko ali močneje, jakost odziva pa je odvisna od genske predispozicije. Z mastno kožo je mnogokrat povezan tudi nastanek aken, vendar se jim ob ustrezni negi lahko bolj kot ne uspešno izognemo.

- Oglas -

Maska za mastno kožo

Jutranja in večerna nega

Zjutraj in zvečer si kožo temeljito očistite, čiščenje je namreč najpomembnejši del nege pri mastni koži. Preobilna maščoba je idealno gojišče bakterij, ki povzročajo vnetja oziroma mozolje. Za čiščenje so najboljši tisti pripravki, ki se v vodi topijo in s katerimi lahko kožo dobro umijete. Lahko uporabljate bodisi čistilne kreme, gele ali milo. Vendar kupujte naravno kozmetiko brez agresivnih kemičnih dodatkov, saj ti za kožo ne pomenijo nič dobrega. Milo lahko napravite tudi sami, vanj pa dodajte eterično olje sivke, ki deluje pomirjevalno. Ponoči uporabljajte vlažilno kremo za mastno kožo, ki bo kožo nahranila in navlažila, vendar pri nanašanju ne pretiravajte. Enkrat tedensko si naredite piling iz sode bikarbone in limoninega soka in vaša koža vam bo hvaležna.

Kako narediti domačo masko za mastno kožo?

Maske za obraz lahko na vašo mastno kožo delujejo zelo blagodejno, vendar ni nobenega razloga, da bi zanje pretirano zapravljali. Naredite si jo torej sami doma. Kumaro, ki ste jo imeli v hladilniku, zmiksajte in ji dodajte dve žlici navadnega jogurta. Zmes dajte za nekaj minut na cedilo, da odvečna tekočina odteče, nato pa si jo nanesite na obraz in pustite delovati 20 minut. Sperite z mlačno vodo, postopek pa ponavljajte dvakrat na teden. Tudi maska iz svežih jagod, ovsenih kosmičev in limone bo popravila videz in stanje vaše kože. Vse skupaj zmiksajte, si iz mešanice napravite obrazno masko in jo pustite delovati 20 minut.

.

NAJNOVEJŠE