0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaZlata pravila pri uporabi obraznih mask

Zlata pravila pri uporabi obraznih mask

MORDA VAS ZANIMA

Mnoge ženske uporabljajo raznorazne obrazne maske, od takšnih, ki kožo samo negujejo, do vlažilnih, tudi pomlajevalne maske so vse bolj in bolj priljubljene. Mnoge maske, ki so na voljo v trgovinah in lekarnah, so lahko zelo drage, med ženskami, pa tudi med moškimi, so vse bolj priljubljene tiste maske, ki jih lahko naredimo kar sami doma. Različnim tipom kože ustrezajo različni tretmaji in različne maske, ne glede na to, katero uporabljate, pa vselej upoštevajte 6 zlatih pravil pri uporabi obraznih mask.

- Oglas -

Obrazne maske

Kožo pred nanosom maske vselej dobro očistite s toplo vodo in z blagim čistilnim sredstvom. Maska bo dosegla boljši učinek, če jo boste nanesli na čisto kožo, če bo med masko in kožo sloj maščobe in umazanije, učinka ne bo oziroma bo precej manjši od pričakovanega.

Kadar nanašate takšno masko, ki se na obrazu strdi, ne smete pokriti oči in njihove neposredne okolice. Kreme in gelne maske lahko nanesete tudi na veke, vendar ne pretiravajte, poleg tega jih ne nanašajte preblizu trepalnic.

- Oglas -

Masko si dajte na obraz enkrat do dvakrat na teden, vsekakor ne več kot trikrat. Nekatere mehke hranilne kremne obloge lahko sicer uporabljamo vsak dan, vendar se o morebitni pogosti uporabi vselej posvetujte z dermatologom.

Večina mask deluje še toliko intenzivneje, če si 10 minut pred nanosom maske naredite parno kopel, ki bo odprla vaše pore. Tudi parni obkladki so učinkoviti, čisto krpo enostavno pomočite v vročo vodo, jo ožamete in položite na obraz.

Zelo pomemben je tudi čas, ko imate določeno masko na obrazu, nekatere maske vaši koži in vam namreč lahko škodujejo, če jih nosite predolgo časa. Pozorno preberite navodila na embalaži, tudi pri maskah, ki si jih naredite kar sami doma, bodite previdni in se držite navodil.

Tiste maske, ki so se na koži zasušile, morate odstraniti previdno in narahlo. Majhno brisačo zmočite v topli vodi, jo potem položite na masko, da se ta zmehča, šele nato pa jo nežno obrišite. Nekatere maske se namreč zlepijo skupaj s kožo in če jih boste odstranjevali na silo, lahko pri tem poškodujete kožo.

.

NAJNOVEJŠE