Za pripravo domačega mandljevega masla potrebujete dober mešalnik in kanček potrpežljivosti. Ko boste mandljevo maslo enkrat pripravili sami doma, vam niti na misel ne bo več prišlo, da bi ga kupovali v trgovini.
- Oglas -
Sestavine:
- 300 gramov surovih mandljev
- malo medu
Priprava:
- Pečico ogrejte na približno 180 °C. Mandlje razporedite po pekaču in jih v pečici pustite približno 10 minut. Ko mandlje vzamete iz pečice, jih dobro ohladite.
- Mandlje stresite v močan mešalnik. Med mešanjem mešalnik občasno ustavite in s stene postrgajte ostanke mandljev. Tik pred koncem dodajte še malo medu.
Mandljevo maslo lahko uporabite kot namaz na kruhu, v kombinaciji s sadjem je maslo slastna in zdrava malica, iz njega pa lahko pripravite tudi odlične sladice. Maslo lahko v hladilniku hranite približno 3 tedne.