Domače mandljevo maslo

Za pripravo domačega mandljevega masla potrebujete dober mešalnik in kanček potrpežljivosti. Ko boste mandljevo maslo enkrat pripravili sami doma, vam niti na misel ne bo več prišlo, da bi ga kupovali v trgovini.

Mandljevo maslo

Sestavine:

  • 300 gramov surovih mandljev
  • malo medu

 

Priprava:

  1. Pečico ogrejte na približno 180 °C. Mandlje razporedite po pekaču in jih v pečici pustite približno 10 minut. Ko mandlje vzamete iz pečice, jih dobro ohladite.
  2. Mandlje stresite v močan mešalnik. Med mešanjem mešalnik občasno ustavite in s stene postrgajte ostanke mandljev. Tik pred koncem dodajte še malo medu.

Mandljevo maslo lahko uporabite kot namaz na kruhu, v kombinaciji s sadjem je maslo slastna in zdrava malica, iz njega pa lahko pripravite tudi odlične sladice. Maslo lahko v hladilniku hranite približno 3 tedne.

Povzetek
Ime recepta
Domače mandljevo maslo
Objavljeno
Ocena
4 Based on 2 Review(s)

Ne zamudite zanimivih vsebin: