Domače mandljevo maslo

    Za pripravo domačega mandljevega masla potrebujete dober mešalnik in kanček potrpežljivosti. Ko boste mandljevo maslo enkrat pripravili sami doma, vam niti na misel ne bo več prišlo, da bi ga kupovali v trgovini.

    Mandljevo maslo

    Sestavine:

    • 300 gramov surovih mandljev
    • malo medu

     

    Priprava:

    1. Pečico ogrejte na približno 180 °C. Mandlje razporedite po pekaču in jih v pečici pustite približno 10 minut. Ko mandlje vzamete iz pečice, jih dobro ohladite.
    2. Mandlje stresite v močan mešalnik. Med mešanjem mešalnik občasno ustavite in s stene postrgajte ostanke mandljev. Tik pred koncem dodajte še malo medu.

    Mandljevo maslo lahko uporabite kot namaz na kruhu, v kombinaciji s sadjem je maslo slastna in zdrava malica, iz njega pa lahko pripravite tudi odlične sladice. Maslo lahko v hladilniku hranite približno 3 tedne.

    Povzetek
    recipe image
    Ime recepta
    Domače mandljevo maslo
    Objavljeno
    Ocena
    4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
    Povejte svoje mnenje - kometirajte