Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
Zdravje & prehranaSpremenite si življenje v 60 sekundah

Spremenite si življenje v 60 sekundah

MORDA VAS ZANIMA

Ljudje ogromno časa preživimo tako, da se ukvarjamo s preteklostjo in premišljujemo o prihodnosti, ob tem pa pozabljamo živeti zdaj, ta trenutek. To je zagotovo ena od najbolj nezdravih navad. Stres je tihi ubijalec – če smo ves čas pod stresom in je naše telo v večni pripravljenosti na boj ali beg, to lahko na dolgi rok vodi do razvoja bolezni srca in ožilja, kronične utrujenosti in še kopice drugih zdravstvenih težav. To, da se ne zavedamo sedanjega trenutka, resnično ni navada, na katero bi lahko bili ponosni, vendar pa je lahko ukvarjanje z vsem drugim, samo s sedanjostjo ne, zelo močna droga. Kako torej prekiniti ta začarani krog in se začeti bolj zavedati tega trenutka?

- Oglas -

Z majhno spremembo si lahko dobesedno rešite življenje. Prestavite se v sedanji čas. Postanite pozorni.

Za nekatere ljudi je že sama misel na to naravnost zastrašujoča. Ljudje včasih kar nekako otopimo in se zamotimo z različnimi stvarmi, samo da se nam ne bi bilo treba ukvarjati z občutki, s katerimi se še nismo pripravljeni soočiti in jih predelati. Živeti v sedanjem trenutku pa nas prisili prav v to – da pridemo v stik s temi občutki in se z njimi soočimo, četudi le za trenutek. Občutki se pojavijo, mi jih občutimo, nato pa minejo. In po tem ne ostane nič drugega kot samo mir in tišina. In življenje je še naprej kot mirno jezero. Na tak način začnemo ponovno odkrivati lepoto  stvareh, ki so nam prej ostale skrite. Brez stresa. Brez anksioznosti. V tem trenutku pravzaprav ne obstaja nič, zaradi česar bi se morali obremenjevati.

Spremenite življenje

Kako lahko torej spremenite svoje življenje v pičlih 60 sekundah?

Najprej odložite vse delo, se ustavite in zaprite oči.

- Oglas -

Globoko in ozaveščeno dihajte. Nato se povežite s svojimi občutki. Dotikajte se svojih prstnih blazinic in se poskusite zavedati čisto vsakega dotika med blazinicama prstov. Prisluhnite zvoku svojih vdihov in izdihov. Poslušajte, kako zunaj piha veter in naokoli nosi liste. Z jezikom se dotaknite neba. Bodite pozorni, kakšen je vonj zraka, ki ga dihate. Nato odprite oči.

Dobrodošli v sedanjem trenutku. Dobro si ga oglejte. Bodite pozorni na ljudi, ki vas obkrožajo. Nasmehnite se jim. Bodite hvaležni za ta trenutek in poskusite v njem čim bolj uživati. Naj traja.

Pogosteje ko boste obiskali sedanji trenutek, boljši bo vaš dan. Zjutraj se boste zbudili z nasmehom na obrazu. Vzeli si boste čas in v miru pozajtrkovali. Do voznikov na cesti boste strpni in prijazni.

Na to vajo lahko gledate kot na prilagajanje fokusa na fotoaparatu. Ljudje pogosto hitimo skozi dan in se sploh ne potrudimo, da bi si nastavili primeren objektiv ali preverili, če se nam leče na našem fotoaparatu niso nemara orosile. Na ta način se je resnično skoraj nemogoče osredotočiti na sedanji trenutek. Če pa si vzamete minuto časa, se ustavite in umirite, se tudi vsa megla hitro dvigne in pogled na svet se spremeni. Vi pa se počutite bolje.

Spremembe življenja so zelo preproste. Seveda na to vplivajo številni dejavniki, zato je treba nekaj časa in potrpežljivosti. Tudi spremembe v prehrani in v odnosih zahtevajo svoj čas. Živeti v sedanjem trenutku in biti bolj prisoten, je nekaj popolnoma dosegljivega. V 60 sekundah lahko poskrbite za manj stresa, lažje dihate in se umirite.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×