0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNaravna pomoč pri krčnih žilah

Naravna pomoč pri krčnih žilah

MORDA VAS ZANIMA

Ogromno ljudi se spopada s t. i. krčnimi žilami. Gre za pojav, za katerega so značilne odebeljene, izbočene žile, običajno na nogah. Na krčne žile vplivajo različni dejavniki. Pogosto so povezane z zmanjšamo elastičnostjo žil in slabšo prekrvavitev, v mnogih primerih pa gre tudi za genetsko pogojenost težav. Med najbolj rizične skupine za nastanek krčnih žil sodijo ljudje s prekomerno telesno težo in tisti, ki med delom večinoma stojijo, težava pa je precej pogostejša pri ženskah kot pri moških. Še posebej med nosečnostjo lahko postanejo krčne žile zelo izrazite.

- Oglas -

Krčne žile, naravna zdravila

Seveda krčne žile nikakor niso zgolj estetska težava, saj jih lahko spremljajo tudi bolečine in mnogi drugi neprijetni simptomi. Včasih pa so lahko krčne žile tudi simptom določenih bolezenskih stanj. V skrajnih primerih je potreben operacijski poseg ali na primer lasersko zdravljenje krčnih žil. Kadar pa težava ni zelo huda, pa si lahko uspešno pomagate tudi z nekaterimi naravnimi metodami. Predstavljamo vam nekaj najboljših možnosti za naravno ublažitev težav s krčnimi žilami …

Obloge z rumeno glino

Pri krčnih žilah lahko pomagajo »blatne obloge«, ki zmanjšajo zadebeljenost žil, koristne pa so lahko tudi za ublažitev bolečin, če so te prisotne. Ena najboljših izbir za obloge je v primeru krčnih žil rumena glina. Najprej zmešajte glino z malce vode, nato pa mešanico nanesite na noge, še posebej seveda na območja, kjer so krčne žile najizrazitejše. To naredite zvečer, preden se odpravite spat. Zjutraj sperite glino s toplo vodo. Glina ima podoben učinek kot na primer kompresijske nogavice, ki jih pogosto uporabljajo ljudje s krčnimi žilami. Poskrbi torej za skrčitev prekomerno razširjenih žil, obenem pa pomaga pri pospeševanju prekrvavitve. Pozitiven učinek gline je lahko tudi ta, da deluje razstrupljevalno.

- Oglas -

Obloga iz gline za krčne žile na nogah

Povečan vnos vitaminov iz skupine B in protivnetnih živil

Znano je, da lahko previsoke ravni homocisteina v krvi poškodujejo stene krvnih žil in vplivajo tudi na razvoj resnih srčno-žilnih obolenj. Eden od razlogov, zaradi katerih lahko pride do povišanja količina homocisteina v vaši krvi, je tudi pomanjkanje vitaminov iz skupine B – še posebej vitaminov B6, B9 (bolj znanega pod imenom folna kislina) in B12. Tako lahko ljudem, ki se spopadajo s krčnimi žilami, pomaga, če povečajo vnos omenjenih vitaminov. Zelo koristno pa je tudi to, da se pri prehrani še posebej osredotočite na protivnetna živila in začimbe – na primer na jagodičevje, česen, čebulo, ingver, oreščke in kurkumo.

Izvleček divjega kostanja

Za naravno podporo zdravljenju krčnih žil se pogosto priporoča tudi izvleček divjega kostanja, ki se lahko pridobiva iz različnih delov tega drevesa. Izvleček divjega kostanja se poleg tega uporablja tudi za lajšanje drugih težav, povezanih s slabšo prekrvavitvijo. Učinkovina v izvlečku divjega kostanja se imenuje escin – ta zavira delovanje encimov, ki sicer povzročajo poškodbe krvnih žil. Escin lahko poleg tega poskrbi za rahlo skrčitev tkiv, kar je koristno pri krčnih žilah. Izvleček divjega kostanja ima tako ogromno pozitivnih vplivov na naše žile, koristen pa je lahko celo za preprečevanje krvnih strdkov. Deluje tudi protivnetno in pomaga blažiti bolečine. Če na primer iščete mazila, ki bi vam pomagala pri krčnih žilah, potem se vsekakor osredotočite predvsem na tista, ki vsebujejo izvleček divjega kostanja. Recept za mazilo iz divjega kostanja najdete tukaj.

Kajenski poper

Tako uživanje kajenskega popra kot zunanja uporaba (na primer tako, da ga dodate izbranemu mazilu) lahko pomaga pri lajšanju težav s krčnimi žilami. Med številnimi koristnimi snovmi, ki jih vsebuje kajenski poper, zagotovo izstopa kapsacin, ki deluje protivnetno in protibolečinsko. Kajenski poper pa lahko pomaga tudi pri pospeševanju prekrvavitev. Izvrstna izbira torej, če se spopadate s krčnimi žilami.

- Oglas -

Jabolčni kis

Izjemno učinkovit pri lajšanju težav s krčnimi žilami pa je lahko tudi jabolčni kis. Zdi se skoraj, da ni težave, pri kateri si ne bi mogli vsaj malce pomagati prav z jabolčnim kisom. V primeru krčnih žil kis poskrbi za rahlo skrčitev otečenih žil. Obstaja več različnih možnosti uporabe. Ena je ta, da najprej zmešate enako količino kisa in vode. Nato v mešanico pomakajte čisto bombažno krpo, ki jo položite na mesto, kjer se pojavljajo krčne žile. Zelo koristno pa je lahko tudi redno uživanje jabolčnega kisa, razredčenega z malce vode, ki bo imelo tudi številne druge blagodejne vplive na vaš organizem.

Eterično olje smilja

Obstaja tudi nekaj eteričnih olj, ki so lahko zelo dobrodošla naravna pomoč v primeru krčnih žil. Ena najboljših izbir naj bi bilo eterično olje smilja. Nekaj kapljic omenjenega eteričnega olja najprej zmešajte z izbranim osnovnim rastlinskim oljem, na primer olivnim ali kokosovim. Nato pa z mešanico nežno zmasirajte noge oziroma območja, kjer opažate krčne žile.

.

NAJNOVEJŠE