Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Dom & energijaNapake pri umivanju rok, zaradi katerih zbolevate

Napake pri umivanju rok, zaradi katerih zbolevate

MORDA VAS ZANIMA

Imate občutek, da ste bolni precej pogosteje kot večina ljudi? Morda gre zgolj za občutek, morda pa je v tem tudi nekaj resnice. Kakor koli že, če nočete biti tako pogosto prehlajeni oziroma bolni, je smiselno razmisliti tudi o tem, kakšne so vaše navade, povezane z umivanjem rok. To opravilo se zdi tako samoumevno, da ga izvedemo skorajda refleksno. Vendar pa verjetno ne bi bilo narobe, če bi se umivanja rok lotevali malce bolj zbrano. Tako boste morda tudi lažje opazili, ali delate zelo tipične napake, zaradi katerih mnogi zbolevajo precej pogosteje, kot bi sicer.

- Oglas -

Umivanje rok

Umivanju rok ne posvetite dovolj časa

Prvo vprašanje, ki si ga morate zastaviti, je, koliko časa v povprečju posvetite umivanju rok. Načeloma velja, da naj bi umivanje rok trajalo vsaj pol minute, kar pa je dolžina, ki je številni praktično nikoli ne dosežejo. Medtem ko otroke pogosto opominjamo, da naj bodo pri umivanju rok vztrajnejši, pozabljamo, da bi pogosto tudi sami potrebovali takšen opomnik.

Skoraj povsem zanemarite prostore med prsti

Seveda pa je čas, ki ga namenite umivanju rok, le polovica zgodbe. Če se osredotočate le na dlani, ki jih drgnete eno ob drugo, obenem pa praktično povsem zanemarjate prostore med prsti, bodo vaše roke na koncu še vedno precej umazane. Obenem pa ne smete pozabiti niti na nohte – prav za nohti se pogosto nakopiči ogromno umazanije in škodljivih mikrobov, ki lahko povzročijo različne bolezni.

Rok ne osušite temeljito

Pogosto pozabimo, da je del umivanja rok pravzaprav tudi njihovo sušenje. Se vam velikokrat zgodi, da ta korak preprosto preskočite? Vlaga je kot nalašč za razmnoževanje bacilov. Tako bodo vaše roke najverjetneje že zelo hitro spet umazane. Če ste zunaj in imate možnost izbire med sušilnikom za roke in brisačkami, raje izberite slednje. Sušilnik za roke namreč pogosto zgolj »razpiha« bacile, poleg tega pa lahko pogosta uporaba sušilnika pretirano izsuši roke.

Morate roke zares umivati z zelo vročo vodo?

- Oglas -

Nekateri mislijo, da je napaka tudi, če si rok ne umijemo z zelo vročo vodo. Vendar pa naj bi tudi mlačna ali celo hladna voda uspešno odstranili mikroorganizme, ki lahko povzročajo bolezni. Da bi opazili bistveno razliko, bi morali pravzaprav uporabiti vrelo vodo, kar pa je seveda nemogoče. Tako ni treba pretiravati pri temperaturi vode. Še posebej ker bolj vroča voda pomeni tudi več izsuševanja kože.

Preverite tudi, zakaj se ni dobro tuširati prepogosto.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×