fbpx
Domov Dom & energija Najbolj pogosta vprašanja o feng shuiju

Najbolj pogosta vprašanja o feng shuiju

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Tokrat predstavljamo nekaj teh vprašanj, ki lahko nazorno pokažejo, kaj feng šui sploh je, kakšna je njegova uporaba in kako si lahko pomagamo z njim.

Feng shui

Kaj vas ljudje kot feng šui svetovalca najbolj pogosto sprašujejo?

Najpogosteje gre za vprašanja:

 • o denarju in kako ga več zaslužiti?
 • kako dobiti dobro službo?
 • kako vzpostaviti ravnovesje v medsebojnih odnosih?
 • kako pridobiti resnega partnerja?

Pogosta tema v vprašanjih pa je tudi duhovnost.

Povprečno spraševanje, izobraženost in informiranost o duhovnosti so pri nas na dokaj visoki ravni. Kljub temu se moramo zavedati, da je mir, ki ga vsi iščejo/iščemo, prisoten kar v nas samih in ga ni potrebno iskati zunaj, temveč znotraj nas samih. Res pa je, da je treba znati priti do njega.

Kako konkretno izvajamo in uporabljamo feng šui v vsakdanjem življenju?

Tudi tako na primer (kar je tudi pogoj za uspešen feng šui), da najprej pospravimo navlako in energetski nered iz vseh bivalnih prostorov, ki jih uporabljamo. Potem izpeljemo rituale čiščenja na vseh nivojih ter redno skrbimo in vzdržujemo urejene bivalne prostore.

 • Lahko na primer prebarvamo vse prostore stanovanja v njim “lastne” barve. Spalnico recimo v pastelne barve, otroško sobo v otrokove jang barve in tudi dnevne prostore v jang barve.
 • Razporedimo in namestimo pohištvo, upoštevajoč tako imenovano pravilo Šole oblik ali Šole štirih živali. Posteljo postavimo tako, da vzglavje gleda v preferenčno smer neba.
 • Izberemo svoje barve za posteljnino, zavese in vsa oblačila. Uporabljamo svoje materiale in vzorce in se izogibamo tistim, ki nam ne ustrezajo po zvezda uničevalnem ciklu, po pravilih Pet tokov Jin in Jang.
 • Uživamo hrano, ki pripada našem najbolj dominantnem elementu in sosednima dvema skupinama. Izogibamo se prekomernem uživanju hrane iz nasprotne ali uničujoče skupine.
 • Pravočasno planiramo najbolj pomembne odločitve. Izberemo koristno smer za dopust in potovanja na ta način, da upoštevamo avtentično modrost Devetzvezdni Ki. Poiščemo nasvet pri ji čingu.
 • Odločimo se za poklic, ki nam omogoči, da delamo tisto, kar bi najraje delali, tisto, v čemer uživamo delati, in ne to, kar moramo delati!
 • Izberemo in se odločimo za energetsko najbolj primernega partnerja, ki ga priporoča feng šui. Upoštevamo svoj in partnerjev vsakodnevni čas ranljivosti, ki je ob prav določeni uri. Harmonijo dosežemo tudi na ta način, da se pravočasno pripravimo na kritične dneve iz bioritma.
 • Izogibamo se oziroma smo zelo, zelo previdni do oseb, ki niso v naši energetski skupini, pri čem upoštevamo, da obstajata dve energetski skupini človeštva: vzhodna-Jang in zahodna-Jin.
 • Vzdržujemo zelo spoštljiv odnos do staršev, prednikov, nadrejenih in vseh starejših oziroma do tistih, od katerih se lahko nekaj naučimo.
 • Izkoristimo priložnosti in se zahvaljujemo za vse srečne blagoslove, za pridobitev blaginje, bogastva in denarja.
 • Negujemo spontan prijateljski odnos do vseh. Nesebično in od srca pomagamo ljudem, ki nujno potrebujejo pomoč.
 • Nenehno izkazujemo svojo kreativnost in ustvarjalnost ter jo delimo s svojimi otroci.
 • Redno, vsak dan se poglabljamo v svojo notranjost in odkrivamo ter spoznavamo sebe. Na ta način iščemo odgovore na svoja vprašanja, tako da potešimo svojo “žejo” in pridobimo mir.
 • Skrbimo za svoj ugled, napredek in imamo spoštljiv odnos do pravih vrednot.
 • Spontano smo ponižni in hvaležni za življenje in za vsak dih.

Možnosti je torej izredno veliko, od nas samih pa je odvisno, kaj vse smo pripravljeni storiti in koliko smo pripravljeni za svoj blagor ter napredek žrtvovati.

Ali po vašem mnenju danes živimo bolj razumsko ali intuitivno?

Današnji način življenja je vsekakor bolj razumski, žal! Večinoma usmerjen zlasti v ego, ki narekuje in “zahteva”, da svet razumemo na potrošniško kapitalistični način. Ego kajpak ne upošteva intuicije, temveč popolnoma svobodno funkcionira brez nje, saj je “zelo zaposlen” v primarnem okolju sivih vijug. To je pretirano udejanjanje dominantnega jang principa.

Sodoben način življenja je večino ljudi pripeljal iz naravnega v kaotično in zmedeno stanje. To je prispevek k odtujitvi človeka od zelo enostavnih naravnih zakonov, ki so jih poznali že naši predniki. S tem je človek izgubil zavest o tem, kaj je prav in kaj ne. V sebi sicer še zmeraj ima “kompas”, a ga premalo upošteva, saj ne sledi več tako zvesto instinktom, ki so ga včasih obvarovali večine nevarnosti.

Mirza Terzimehič

Prejšnji članekMoj kompostni kup
Naslednji članekTest: Kakšna je vaša samopodoba?
- Oglas -

Najnovejše

7 naravnih metod za ublažitev sinusnega glavobola

Sinusni glavobol je običajno povezan z vnetjem in otekanjem sinusov ali sinusnih membran in lahko to povzroči hude bolečine.

4 znaki, da je vaše telo v težavah

Preverite nekaj simptomov, ki so lahko znanilci resnejših težav, zato jih ne smete ignorirati.

Tonik za obraz: 5 odličnih naravnih nadomestkov

Tonik za obraz je po mnenju mnogih strokovnjakov eden najpomembnejših kozmetičnih izdelkov za nego obraza.

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×