Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaNahranite svojo kožo na naraven način

Nahranite svojo kožo na naraven način

MORDA VAS ZANIMA

Vsi tisti, ki skrbijo za svojo kožo in si prizadevajo za to, da z leti ne bi izgubila značilnega sijaja in zdravja, bodo pogosto morali poseči po hrani, ki vse to omogoča.
Zdrava kožaKorenje vsebuje velike količine vitamina A, ki je odličen regulator kislosti površine kože in ji daje moč, da se lahko obrani številnih bakterij. Ljudje, ki v svoj organizem vnašajo karotenoide, imajo šestkrat manj možnosti, da bi zboleli za rakom kože.

- Oglas -

Borovnice, robide in jagode vsebujejo številne antioksidante, ki kožo varujejo pred zunanjimi vsiljivci. Če ne marate omenjenega sadja, lahko posežete po artičokah, grahu in suhih slivah.

Losos, orehi in laneno seme so bistveni vir maščobnih kislin, ki ne le da blokirajo škodljive spojine, ampak utrjujejo pot tistim hranljivim in koristnim ter obenem omogočajo, da se škodljive stvari čimprej izločijo iz organizma. Čimbolj močna in krepka je ta obrambna stena, tembolj koža zadržuje potrebno vlago.

Visoko kvalitetna olja omogočajo, da se v svoji koži dobro počutimo, in skrbijo, da se koža preveč ne izsuši. Kljub vsemu je potrebno paziti na kalorično vrednost takšnih proizvodov, zato naj bi veljalo, da dve žlički zadostita dnevnim potrebam telesa.

Pšenična moka, žitarice, tunina in brazilski oreščki so samo del seznama živil, ki vsebujejo mineral selen, ki igra pomembno vlogo pri ohranjanju človekovih celic. Raziskave so pokazale, da se koža, ki je poškodovana zaradi sončnih opeklin, veliko hitreje regenerira, če se prehranjujemo z živili, bogatimi s selenom.

- Oglas -

Mleko in jogurt sodita med živila, ki vsebujejo največ vitamina A in so ključnega pomena za zdravo kožo.

Zeleni čaj je eden od najbolj zdravih napitkov, saj ohranja in ščiti celične membrane, deluje protivnetno ter zmanjšuje tveganje za nastanek rakavih obolenj. Ta “super pijača” tudi pospešuje metabolizem.

Sončnična semena vsebujejo izjemne količine naravnega vitamina E, ki upočasnjuje procese staranja in odmiranja celic ter tako ohranja mladostni videz kože.

Voda je najboljša pijača za blažitev žeje, poleg tega pa je primerna in vsakodnevna hidratacija izrednega pomena za lepo in napeto kožo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×