0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNahranite svojo kožo na naraven način

Nahranite svojo kožo na naraven način

MORDA VAS ZANIMA

Vsi tisti, ki skrbijo za svojo kožo in si prizadevajo za to, da z leti ne bi izgubila značilnega sijaja in zdravja, bodo pogosto morali poseči po hrani, ki vse to omogoča.
Zdrava kožaKorenje vsebuje velike količine vitamina A, ki je odličen regulator kislosti površine kože in ji daje moč, da se lahko obrani številnih bakterij. Ljudje, ki v svoj organizem vnašajo karotenoide, imajo šestkrat manj možnosti, da bi zboleli za rakom kože.

- Oglas -

Borovnice, robide in jagode vsebujejo številne antioksidante, ki kožo varujejo pred zunanjimi vsiljivci. Če ne marate omenjenega sadja, lahko posežete po artičokah, grahu in suhih slivah.

Losos, orehi in laneno seme so bistveni vir maščobnih kislin, ki ne le da blokirajo škodljive spojine, ampak utrjujejo pot tistim hranljivim in koristnim ter obenem omogočajo, da se škodljive stvari čimprej izločijo iz organizma. Čimbolj močna in krepka je ta obrambna stena, tembolj koža zadržuje potrebno vlago.

Visoko kvalitetna olja omogočajo, da se v svoji koži dobro počutimo, in skrbijo, da se koža preveč ne izsuši. Kljub vsemu je potrebno paziti na kalorično vrednost takšnih proizvodov, zato naj bi veljalo, da dve žlički zadostita dnevnim potrebam telesa.

- Oglas -

Pšenična moka, žitarice, tunina in brazilski oreščki so samo del seznama živil, ki vsebujejo mineral selen, ki igra pomembno vlogo pri ohranjanju človekovih celic. Raziskave so pokazale, da se koža, ki je poškodovana zaradi sončnih opeklin, veliko hitreje regenerira, če se prehranjujemo z živili, bogatimi s selenom.

Mleko in jogurt sodita med živila, ki vsebujejo največ vitamina A in so ključnega pomena za zdravo kožo.

Zeleni čaj je eden od najbolj zdravih napitkov, saj ohranja in ščiti celične membrane, deluje protivnetno ter zmanjšuje tveganje za nastanek rakavih obolenj. Ta “super pijača” tudi pospešuje metabolizem.

Sončnična semena vsebujejo izjemne količine naravnega vitamina E, ki upočasnjuje procese staranja in odmiranja celic ter tako ohranja mladostni videz kože.

- Oglas -

Voda je najboljša pijača za blažitev žeje, poleg tega pa je primerna in vsakodnevna hidratacija izrednega pomena za lepo in napeto kožo.

.

NAJNOVEJŠE