Ekologija & OkoljeNagrajeni dokumentarec o gorskih gorilah

Nagrajeni dokumentarec o gorskih gorilah

MORDA VAS ZANIMA

Tokrat si lahko ogledate nagrajeni dokumentarec o gorskih gorilah, Gorillas … 98.6% Human, ki prikazuje delo znanstvenikov, ki delujejo na območju Ruande.

- Oglas -

Omenjeni dokumentarec je dobil nagrado za najboljši kratki dokumentarec leta 2009 na letnem filmskem festivalu, kateri se odvija na otoku Maui, Havaji.

Dokumentarec je zrežiral Charles Annenberg Weingarten, prikazuje pa njegovo potovanje v Ruando z nekaj strokovnjaki, ki preučujejo gorske gorile. Danes je na Zemlji le še 700 primerkov te živalske vrste, zato se strokovnjaki na vse moči trudijo ohraniti to vrsto goril.

Časovno obdobje, v katerem je bil dokumentarec posnet je primeren temi, saj je leto 2009 leto gorile. Po statističnih podatkih je na svetu danes le še 200,000 vseh vrst goril. V letu 2009 pa se je teh 200,000 primerkov razdelilo med štiri podskupine v centralni Afriki. S tem želijo strokovnjaki vzbuditi pozornost Združenih Narodov in partnerjev, da bi pripomogli k porastu goril.

- Oglas -

Preživetje goril pa je odvisno od  ohranitve divjine med desetimi afriškimi narodi (Angola, Centralno-Afriška Republika, Republika Kongo, Demokratična Republika Kongo, Nigeria, Uganda, Ruanda, Cameroon, Gabon in Equatorial Guinea), prav tako pa je cilj izboljšanje pogojev v katerih ljudje v teh državah živijo, in tudi samo izboljšanje odnosov med temi državami. Brez miru in blaginje, pa bo nasilje, lov in krčenje gozdov še naprej ogrožalo gorile.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×