Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaOtroška kozmetika je lahko nevarna

Otroška kozmetika je lahko nevarna

MORDA VAS ZANIMA

Po zadnjih raziskavah  za varno otroško kozmetiko proizvode je bilo ugotovljeno, da veliko kozmetičnih proizvodov za otroke vsebuje strupene kemikalije.

- Oglas -

Kampanja za varne kozmetične proizvode je neprofitna koalicija za zdravstvene in okoljevarstvene skupine. V svoji raziskavi so ugotovili, da kar ducat otroških šamponov in gelov vsebuje formaldehid ter 1,4 dioksan v različnih količinah. Obe sestavini sta znani kot možni povzročitelji raka. Sicer manjše količine teh dveh kemikalij nista potencialno nevarni, vendar to lahko postanete ob redni uporabi.

`Personal Care Products Council´, kateri zastopajo kozmetični sektor industrije, so izjavili, da to seveda ni res, in da je šlo le za podel poiskus okoljevarstvenih lobijev, kako razburiti javnost. Količina teh dveh kemikalij bi naj bila tako nizka, da ne ogroža zdravja v nikakršnem pogledu.

Odločitev kateremu proizvajalcu verjeti je seveda vaša, vseeno pa si lahko na tej strani (https://www.safecosmetics.org/article.php?id=426) ogledate rezultate raziskav.

Pa vendarle gre za zdravje naših otrok in se je zato dobro pozanimati, ali je res vredno tveganja, saj je navsezadnje cilj proizvajalcev trženje lastnega proizvoda – pa naj bo ta res tako varen ali pa tudi ne.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×