0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaOtroška kozmetika je lahko nevarna

Otroška kozmetika je lahko nevarna

MORDA VAS ZANIMA

Po zadnjih raziskavah  za varno otroško kozmetiko proizvode je bilo ugotovljeno, da veliko kozmetičnih proizvodov za otroke vsebuje strupene kemikalije.

- Oglas -

Kampanja za varne kozmetične proizvode je neprofitna koalicija za zdravstvene in okoljevarstvene skupine. V svoji raziskavi so ugotovili, da kar ducat otroških šamponov in gelov vsebuje formaldehid ter 1,4 dioksan v različnih količinah. Obe sestavini sta znani kot možni povzročitelji raka. Sicer manjše količine teh dveh kemikalij nista potencialno nevarni, vendar to lahko postanete ob redni uporabi.

`Personal Care Products Council´, kateri zastopajo kozmetični sektor industrije, so izjavili, da to seveda ni res, in da je šlo le za podel poiskus okoljevarstvenih lobijev, kako razburiti javnost. Količina teh dveh kemikalij bi naj bila tako nizka, da ne ogroža zdravja v nikakršnem pogledu.

Odločitev kateremu proizvajalcu verjeti je seveda vaša, vseeno pa si lahko na tej strani (https://www.safecosmetics.org/article.php?id=426) ogledate rezultate raziskav.

- Oglas -

Pa vendarle gre za zdravje naših otrok in se je zato dobro pozanimati, ali je res vredno tveganja, saj je navsezadnje cilj proizvajalcev trženje lastnega proizvoda – pa naj bo ta res tako varen ali pa tudi ne.

.

NAJNOVEJŠE