0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiKako zavarovati vašega hišnega ljubljenčka na noč čarovnic

Kako zavarovati vašega hišnega ljubljenčka na noč čarovnic

MORDA VAS ZANIMA

Noč čarovnic je znana po tako imenovani noči živih mrtvecev, saj bi se naj na to noč po svetu dogajale čudne in nepojasnjene reči.

- Oglas -

noc carovnicTe nepojasnjene pojave pa seveda po navadi izvajamo ljudje, da bi vsaj poskusili nagnati strah v kosti bljižnim in jim tako popestriti ta večer. Velikokrat pa se zgodi, da so nič hudega sluteče žrtve takšnih in drugačnih potegavščin naši hišni ljubljenčki, zato je dobro, da že v naprej poskrbimo za morebitne nevšečnosti.

  • Čokolada zna škodovati psu, zato bodite pozorni, da ne boste puščali vašega sladkornega plena kje v bližini domačih živali. Če bo vaš pes odkril zalogo čokolade se je bo po vsej verjetnosti tudi lotil, kar pomeni, da bo zaužil celotno stvar z folijo vred. Ta pa lahko povzroči blokado v črevesu in posledice so lahko smrtne.
  • Hišne ljubljenčke imejte na to noč raje v hiši, saj lahko doživijo travme zaradi hrupa in morebitne pirotehnike. Na ta dan pa so črne mačke še posebej ogrožene, saj so lahko velikokrat nedolžne žrtve zaradi vraževerja povezanega z njimi.
  • Neprestano zvonenje otrok, ki so prišli prosit za sladkarije je lahko velikokrat zelo mučno za hišne živali. Poleg tega pa pogosto odpiranje vrat pomeni večje možnosti za njihov pobeg.
  • Prižgane buče in puhasti kožuščki ne gredo skupaj! Zato ne postavljajte prižganih buč na lahko dosegljiva mesta.
  • Če ste eden izmed tistih ljudi, katerim se zdi oblačenje psa zabavno, potem, če že drugega ne, poskrbite vsaj za to, da je živali udobno. V mislih imejte, da je to živo bitje in ne igrača, zato poskrbite, da bo lahko normalno dihal. Prav tako pa tako oblečene živali ne spustite iz oči, saj se lahko kaj hitro zgodi kakšna nezgoda; žival bo veselo skakala po hiši in se ne vede obesila, saj ni navajena biti oblečena.
.

NAJNOVEJŠE