Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Dom & energijaPoskrbite, da kurite posušen les

Poskrbite, da kurite posušen les

MORDA VAS ZANIMA

Vreme postaja vedno hladnejše, zato so mnogi verjetno doma že začeli pripravljati ognjišča na prihajajočo sezono. Tisti, ki kurite na les, ali sem in tja kdaj prižgete tudi kamin v dnevni sobi, si morate narediti zaloge suhega lesa, saj je moker lahko nevaren.

- Oglas -

Moker les ne izgoreva tako dobro kot suh, kar pomeni, da bolj onesnažuje zrak. Najbolj nevarni pri tem pa so delci, manjši od rdečih krvničk, ki so vpleteni v več kot 30,000 smrti v ZDA in več kot 2.1 milijonov smrti po celem svetu.


Takšna onesnaženost zraka lahko povzroči astmo, alergije in druge probleme povezane z dihali na splošno. Študija iz leta 1989, katero je objavila revija Free radical biology and medicine je razkrila, da je lesni dim v našem telesu lahko do štiridesetkrat aktivnejši od tobačnega.

Prav tako pa bodite pozorni, če imate namen kuriti bolj pogosto, da je vaš kamin vzdrževan in čist, saj boste le tako lahko izkoristili ves potencial.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×