Dom & energijaPoskrbite, da kurite posušen les

Poskrbite, da kurite posušen les

MORDA VAS ZANIMA

Vreme postaja vedno hladnejše, zato so mnogi verjetno doma že začeli pripravljati ognjišča na prihajajočo sezono. Tisti, ki kurite na les, ali sem in tja kdaj prižgete tudi kamin v dnevni sobi, si morate narediti zaloge suhega lesa, saj je moker lahko nevaren.

- Oglas -

Moker les ne izgoreva tako dobro kot suh, kar pomeni, da bolj onesnažuje zrak. Najbolj nevarni pri tem pa so delci, manjši od rdečih krvničk, ki so vpleteni v več kot 30,000 smrti v ZDA in več kot 2.1 milijonov smrti po celem svetu.


Takšna onesnaženost zraka lahko povzroči astmo, alergije in druge probleme povezane z dihali na splošno. Študija iz leta 1989, katero je objavila revija Free radical biology and medicine je razkrila, da je lesni dim v našem telesu lahko do štiridesetkrat aktivnejši od tobačnega.

Prav tako pa bodite pozorni, če imate namen kuriti bolj pogosto, da je vaš kamin vzdrževan in čist, saj boste le tako lahko izkoristili ves potencial.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×