Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Dom & energijaPoskrbite, da kurite posušen les

Poskrbite, da kurite posušen les

MORDA VAS ZANIMA

Vreme postaja vedno hladnejše, zato so mnogi verjetno doma že začeli pripravljati ognjišča na prihajajočo sezono. Tisti, ki kurite na les, ali sem in tja kdaj prižgete tudi kamin v dnevni sobi, si morate narediti zaloge suhega lesa, saj je moker lahko nevaren.

- Oglas -

Moker les ne izgoreva tako dobro kot suh, kar pomeni, da bolj onesnažuje zrak. Najbolj nevarni pri tem pa so delci, manjši od rdečih krvničk, ki so vpleteni v več kot 30,000 smrti v ZDA in več kot 2.1 milijonov smrti po celem svetu.


Takšna onesnaženost zraka lahko povzroči astmo, alergije in druge probleme povezane z dihali na splošno. Študija iz leta 1989, katero je objavila revija Free radical biology and medicine je razkrila, da je lesni dim v našem telesu lahko do štiridesetkrat aktivnejši od tobačnega.

Prav tako pa bodite pozorni, če imate namen kuriti bolj pogosto, da je vaš kamin vzdrževan in čist, saj boste le tako lahko izkoristili ves potencial.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×