fbpx
Domov Dom & energija Uporabite odpadlo listje za vaš kompost

Uporabite odpadlo listje za vaš kompost

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Verjetno je z dreves odpadlo že večinoma vse listje, zato je čas, da ga pograbite na skupaj, vendar pa vam ga ni potrebno zavreči.

Odpadki z vašega vrta poleg papirja zasedejo največ prostora v smeteh, zato je bolje, da poskusite uporabiti oziroma reciklirati čim več stvari. Poleg tega pa vam bo ostalo veliko več prostora v smetnjakih za druge odpadke.

Zato je bolje, da zmečete tiste kupe listja na kompost, saj odpadlo listje vsebuje veliko bogatih mineralov, ki lahko pripomorejo k lepšem vrtu. Še bolje pa je, da odpadlo listje zdrobite (če imate možnost), saj boste tako pospešili naravni cikel razkrojevanja.

Poleg tega je dobro tudi, da naredite različne plasti v samem kompostu (plas listja, trave, organskih kuhinjskih odpadkov, papirja, …), saj boste tako dobili bolj kakovosten kompost. Na kompost pa ne nalagajte orehovih listov, saj vam lahko uničijo kompost!

- Oglas -

Najnovejše

7 naravnih metod za ublažitev sinusnega glavobola

Sinusni glavobol je običajno povezan z vnetjem in otekanjem sinusov ali sinusnih membran in lahko to povzroči hude bolečine.

4 znaki, da je vaše telo v težavah

Preverite nekaj simptomov, ki so lahko znanilci resnejših težav, zato jih ne smete ignorirati.

Tonik za obraz: 5 odličnih naravnih nadomestkov

Tonik za obraz je po mnenju mnogih strokovnjakov eden najpomembnejših kozmetičnih izdelkov za nego obraza.

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×