DomovDom & energijaUporabite odpadlo listje za vaš kompost

Uporabite odpadlo listje za vaš kompost

Verjetno je z dreves odpadlo že večinoma vse listje, zato je čas, da ga pograbite na skupaj, vendar pa vam ga ni potrebno zavreči.

Odpadki z vašega vrta poleg papirja zasedejo največ prostora v smeteh, zato je bolje, da poskusite uporabiti oziroma reciklirati čim več stvari. Poleg tega pa vam bo ostalo veliko več prostora v smetnjakih za druge odpadke.

- Oglas -

Zato je bolje, da zmečete tiste kupe listja na kompost, saj odpadlo listje vsebuje veliko bogatih mineralov, ki lahko pripomorejo k lepšem vrtu. Še bolje pa je, da odpadlo listje zdrobite (če imate možnost), saj boste tako pospešili naravni cikel razkrojevanja.

Poleg tega je dobro tudi, da naredite različne plasti v samem kompostu (plas listja, trave, organskih kuhinjskih odpadkov, papirja, …), saj boste tako dobili bolj kakovosten kompost. Na kompost pa ne nalagajte orehovih listov, saj vam lahko uničijo kompost!

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×