Dom & EnergijaUporabite odpadlo listje za vaš kompost

Uporabite odpadlo listje za vaš kompost

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno je z dreves odpadlo že večinoma vse listje, zato je čas, da ga pograbite na skupaj, vendar pa vam ga ni potrebno zavreči.

Odpadki z vašega vrta poleg papirja zasedejo največ prostora v smeteh, zato je bolje, da poskusite uporabiti oziroma reciklirati čim več stvari. Poleg tega pa vam bo ostalo veliko več prostora v smetnjakih za druge odpadke.

- Oglas -

Zato je bolje, da zmečete tiste kupe listja na kompost, saj odpadlo listje vsebuje veliko bogatih mineralov, ki lahko pripomorejo k lepšem vrtu. Še bolje pa je, da odpadlo listje zdrobite (če imate možnost), saj boste tako pospešili naravni cikel razkrojevanja.

Poleg tega je dobro tudi, da naredite različne plasti v samem kompostu (plas listja, trave, organskih kuhinjskih odpadkov, papirja, …), saj boste tako dobili bolj kakovosten kompost. Na kompost pa ne nalagajte orehovih listov, saj vam lahko uničijo kompost!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×