Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.
Dom & energijaUporabite odpadlo listje za vaš kompost

Uporabite odpadlo listje za vaš kompost

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno je z dreves odpadlo že večinoma vse listje, zato je čas, da ga pograbite na skupaj, vendar pa vam ga ni potrebno zavreči.

Odpadki z vašega vrta poleg papirja zasedejo največ prostora v smeteh, zato je bolje, da poskusite uporabiti oziroma reciklirati čim več stvari. Poleg tega pa vam bo ostalo veliko več prostora v smetnjakih za druge odpadke.

- Oglas -

Zato je bolje, da zmečete tiste kupe listja na kompost, saj odpadlo listje vsebuje veliko bogatih mineralov, ki lahko pripomorejo k lepšem vrtu. Še bolje pa je, da odpadlo listje zdrobite (če imate možnost), saj boste tako pospešili naravni cikel razkrojevanja.

Poleg tega je dobro tudi, da naredite različne plasti v samem kompostu (plas listja, trave, organskih kuhinjskih odpadkov, papirja, …), saj boste tako dobili bolj kakovosten kompost. Na kompost pa ne nalagajte orehovih listov, saj vam lahko uničijo kompost!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×