Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Ekologija & okoljeNa dnu oceana je ...

Na dnu oceana je …

MORDA VAS ZANIMA

Že leta 2009 je zagnana skupina podiplomskih študentov iz San Diega vodila okoljevarstveno odpravo zbiranja plastike (SEAPLEX) na severnem Pacifiku. Med potovanjem so raziskovalci dokumentirali izjemno količino človeških odpadkov, večinoma delcev plastike v velikosti nohta, ki so plavali na odprtem morju. Mladi raziskovalci takrat še niso imeli jasne predstave o velikosti vpliva takšnih odpadkov na morsko okolje. Danes se ti že kažejo.

- Oglas -

Smeti v morjuNova raziskava razkriva, da se je količina tovrstnih odpadkov v zadnjih 40 letih povečala za stokrat in spremenila naravno okolje živali, kot je na primer morska žuželka Halobates sericeus. Ti »morski drsalci«, sorodniki drsalcev na jezerih, prebivajo na morski površini in ležejo svoja jajčeca na plavajoče predmete. Naravne odlagalne površine njihovih jajčec so školjke, peresa morskih ptic, kepe katrana in lehnjak. Raziskava pa kaže, da so drsalci za odlaganje pričeli uporabljati tudi naplavljeno plastiko, kar je vodilo v tako povišano število teh žuželk, da lahko to pomembno vpliva na preostale živali v prehranski verigi.

Poročilo, ki je bilo lani objavljeno v reviji Marine Ecology Progress Series opozarja, da je devet odstotkov rib, ujetih med odpravo SEAPLEX, v svojih želodcih vsebovalo odpadno plastiko. Ta študija je ocenila, da ribe iz srednjih globin na severnem delu Tihega oceana zaužijejo približno 12.000 do 24.000 ton plastike na leto.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×