Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaZeleni čaj proti kožnemu raku

Zeleni čaj proti kožnemu raku

MORDA VAS ZANIMA

Zagotovo veste, da je zeleni čaj zelo priporočljiv za zdravje, da pomirja in je poln antioksidantov. To so splošno znane lastnosti te prijazne pijače, zdaj pa ugotavljajo tudi, da je njegova zmogljivost veliko večja kot so ocenjevali. S pomočjo izvlečka zelenega čaja naj bi namreč lahko pomagali zdraviti kožnega raka. Zeleni čaj je na vzhodu stalnica, pri nas pa bolj ali manj pijača, ki si jo privoščimo, kadar se spomnimo ali se želimo malce pocrkljati. Raziskave, ki so jih izvedli pred nedavnim, dokazujejo, da je veliko bolj pomembna kot smo si kdaj sploh drznili upati.

Zeleni čaj proti kožnemu rakuOdkritje škotov

- Oglas -

Znanstveniki zdaj upajo, da bi lahko kmalu razvili nova zmogljiva zdravila proti raku na osnovi zelenega čaja, saj so ugotovili, da je s pomočjo izvlečka iz napitka izginila skoraj polovica kožnih tumorjev. Ekipa strokovnjakov na Univerzi Strathclyde na Škotskem je uporabila spojino, imenovano epigalokatehin galat, in v laboratorijski raziskavi tako uspešno izničila kar 40 odstotkov tumorjev raka kože.

Že dolgo časa so sumili, da ima zeleni čaj antikarcinogene lastnosti in ta ekstrakt so že prej raziskovali. Vendar pa je to prvič, da so raziskovalci uspešno odkrili način za krčenje tumorjev. Pri prejšnjih poskusih niso bili uspešni, ker so se zanašali na intravenozne poskuse, ki pa niso zagotovili dovolj stika ekstrakta s samimi tumorji. Zato je ekipa z Univerze Strathclyde oblikovala ‘ciljni dostavni sistem’ in naložila ekstrakt na proteine, ki nosijo molekule železa, saj le-te rakave celice kar posesajo vase.

Ciljna dostava

Laboratorijski test na eni vrsti kožnega raka je pokazal, da je 40 odstotkov tumorjev izginilo po enem mesecu zdravljenja, medtem ko se je dodatnih 30 odstotkov teh tvorb zmanjšalo v velikosti. »To so zelo spodbudni rezultati, za katere upamo, da bi nam lahko utrli pot za nove in učinkovitejše načine zdravljenja raka,« je povedala dr. Christine Dufes, višja predavateljica na Inštitutu Strathclyde za farmacijo in biomedicinske znanosti, ki je vodila raziskavo. »Ko smo uporabili našo metodo, je ekstrakt zelenega čaja zmanjšal velikost številnih tumorjev in pogosto je bilo zmanjšanje vidno prav vsak dan, v nekaterih primerih pa jih je odstranil v celoti.«

Ta raziskava bi lahko odprla vrata novim načinom zdravljenja za eno najbolj ubijalskih bolezni v  številnih državah. Če izvleček dajejo pacientom intravenozno, gre skozi celotno telo in do tedaj, ko pride do tumorjev, je preveč razredčen, pravi dr. Dufes. »S tem sistemom dostave pa gre naravnost do tumorjev in ne vpliva na normalno tkivo.« Tudi mi upamo, da bo ta način kmalu postal dovolj znanstveno dokazan, da bomo lahko tudi najtežje bolezni zdravili na najbolj naravne načine.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×