Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Dom & energijaPVC tla škodljiva za dojenčke

PVC tla škodljiva za dojenčke

MORDA VAS ZANIMA

Nova švedska raziskava kaže, da naša telesa vsrkajo ftalate iz PVC talnih materialov. Ftalati so snovi, ki naj bi zaradi okvare hormonov pri otrocih povzročali alergije, astme in nekatere druge kronične bolezni. Otroci jih lahko zaužijejo, vdihnejo ali si jih v telo vnesejo skozi kožo. Predstavljajo skupino kemičnih spojin, prisotnih v gradbenih materialih in velikem številu izdelkov, kot so igrače, topila za čiščenje, ovitki in podobno.

- Oglas -

PVC tla in otrociTalne obloge z zmehčanim PVC vsebujejo ftalate in so pomemben vir le-teh v hišnem prahu. V raziskavi so znanstveniki preučevali, če so talne obloge in drugi dejavniki lahko povezani z vsrkanjem ftalatov pri otrocih. 83 naključno izbranim dojenčkom, starih od dva do šest mesecev, so odvzeli vzorce seča. Izmerili so pojavnost štirih ftalatov v njem in starše povprašali o talnih oblogah v njihovem domu, slogu družinskega življenja ter o nekaterih drugih posameznih dejavnikih pri otroku. Ravni določenih ftalatov in njihovih presnovkov so bile višje v seču dojenčkov, ki so spali v sobi s PVC talnimi oblogami. Ravni enega od presnovkov so bile pri dvomesečnih dojenčkih nižje, če so bili le-ti hranjeni le z dojenjem. Izsledki prejšnjih študij so pokazali, da so PVC tla povezana s pojavnostjo ftalatov v hišnem prahu ter da je izpostavljenost lahko povezana z alergijskimi stanji otrok.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×