Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaSvetovanje nosečnicam o strupih iz okolja

Svetovanje nosečnicam o strupih iz okolja

MORDA VAS ZANIMA

»Sezujte čevlje ped vrati svoje hiše, da ne boste vanjo zanesli onesnaženja. Zmanjšajte uživanje procesirane hrane in hrane v pločevinkah. Izogibajte se plastičnih embalaž z oznakami 2, 6 in 7. Ne nanašajte sredstev proti bolham in klopom na hišnega ljubljenčka …« Take in podobne nasvete bi morale od zdravstvenih delavcev dobiti nosečnice in ženske, ki načrtujejo nosečnost, so prepričani strokovnjaki iz ameriškega Seattla.

- Oglas -

NosečnicaVse več je namreč dokazov, da izpostavljenost nekaterim strupom v okolju pred zanositvijo oziroma med nosečnostjo lahko vpliva na razvoj zarodka, kar povzroča dolgoročne zdravstvene posledice na otroku. Vendar večina žensk ni dovolj izobraženih glede vpliva škodljivosti okolja na samo nosečnost. Škodljive posledice imajo lahko svinec, živo srebro, pesticidi in drugi strupi, ki posegajo v endokrini sistem (kot na primer bisfenol A ali BPA, ki je sestavni del najrazličnejših predmetov v našem vsakdanjem življenju).

Bodoči starši se morajo zavedati, da je nosečnost pomemben čas za razvoj ploda in da lahko kemikalije v okolju povzročijo veliko škodo razvijajočemu se zarodku. Zato je to zelo pomembna tema, o kateri se morajo pogovoriti z zdravstvenimi delavci, še menijo strokovnjaki.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×