0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaSvetovanje nosečnicam o strupih iz okolja

Svetovanje nosečnicam o strupih iz okolja

MORDA VAS ZANIMA

»Sezujte čevlje ped vrati svoje hiše, da ne boste vanjo zanesli onesnaženja. Zmanjšajte uživanje procesirane hrane in hrane v pločevinkah. Izogibajte se plastičnih embalaž z oznakami 2, 6 in 7. Ne nanašajte sredstev proti bolham in klopom na hišnega ljubljenčka …« Take in podobne nasvete bi morale od zdravstvenih delavcev dobiti nosečnice in ženske, ki načrtujejo nosečnost, so prepričani strokovnjaki iz ameriškega Seattla.

- Oglas -

NosečnicaVse več je namreč dokazov, da izpostavljenost nekaterim strupom v okolju pred zanositvijo oziroma med nosečnostjo lahko vpliva na razvoj zarodka, kar povzroča dolgoročne zdravstvene posledice na otroku. Vendar večina žensk ni dovolj izobraženih glede vpliva škodljivosti okolja na samo nosečnost. Škodljive posledice imajo lahko svinec, živo srebro, pesticidi in drugi strupi, ki posegajo v endokrini sistem (kot na primer bisfenol A ali BPA, ki je sestavni del najrazličnejših predmetov v našem vsakdanjem življenju).

Bodoči starši se morajo zavedati, da je nosečnost pomemben čas za razvoj ploda in da lahko kemikalije v okolju povzročijo veliko škodo razvijajočemu se zarodku. Zato je to zelo pomembna tema, o kateri se morajo pogovoriti z zdravstvenimi delavci, še menijo strokovnjaki.

NAJNOVEJŠE