RubrikeZanimivostiMiti in legende o domačih zdravilih

Miti in legende o domačih zdravilih

MORDA VAS ZANIMA

Kako uporabna so v resnici domača zdravila in pri katerih gre samo za urbane legende še vedno nismo povsem prepričani. Meje med uradno medicino in homeopatijo so zabrisane. Učinkovito zdravilo, ki bi povsem preprečilo raka še vedno ni najdeno, kot tudi prehlada še vedno včasih ne uspemo pozdraviti. Znanstvena dognanja se še vedno mešajo z novimi in starimi ljudskimi verovanji in čudimo se dognanjem uradne medicine kakšnih petdeset let nazaj, čeprav so bila takrat znanstveno dokazana. Vemo več kot nekoč, a še vedno tako malo.

- Oglas -

miti legende

Mokri podplati povzročajo prehlad

Podobno, kot če bi sedeli na prepihu, če se ohladi del kože na našem telesu, se naše telo refleksno odzove tako, da zmanjša dotok krvi v grlo. Ker je v krvi največ obrambnih teles, bo hitreje prišlo do infekcije grla.

Stradajte, če imate vročino, in jejte, če ste prehlajeni

Če imate visoko vročino, prebavila res ne morejo prebaviti veliko hrane, zato ni dobro jest. Pri prehladu pa s hrano ohranimo telesno sposobnost in nadomestimo tekočino, ki jo izgubljamo z izcedkom iz nosa. Pri prehladu in vročini je potrebne predvsem veliko tekočine.

Tople kopeli za boleče mišice

Mišice se v toploti res sprostijo in bolečine povzročene zaradi napetosti prenehajo. Toplota pospeši krvni obtok in kri odnese s seboj škodljive snovi, ki so nastale pri metabolizmu. Če pa je mišica poškodovana ali ranjena pa je boljše, da na njo položimo hladne obkladke.

Če v kožo vtiramo olivno olje ne bomo imeli strij

- Oglas -

Trditev ne drži, saj strije nastajajo globoko v koži, kamor ne prodre nobena krema. Vzrok je večinoma hormonski in raztezanje kože niti ni tako pomembno.

Alkoholizem je deden inpovzroča impotenco

Ne drži in drži. Alkoholizem ni deden ter kratkoročno ovira erekcijo. Dolgoročno povzroči nabiranje železa v modih. Pogosto pitje lahko povzroči trajno impotenco.

Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×