fbpx
Domov Zdravje & prehrana Nasveti za kuharje začetnike

Nasveti za kuharje začetnike

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Začetniki pa tudi tisti z nekaj izkušnjami imajo kljub vloženi ljubezni v jedi, velikokrat probleme s pripravljanjem marsikatere jedi. Kaj delamo narobe in predvsem, kako tik pred zdajci popraviti kakšno zagato? Zagotovo imate na zalogi veliko svojih trikov, pa vendar, več jih je, boljše je.

kukarski nasveti za začetnike

Peka narastkov

Med peko narastka le ta postaja preveč rumen in zapečen. Problem rešimo tako, da ga pokrijemo s folijo ali pa čez potresemo sir in pečemo dokler se ne stopi.

Zgostitev omak

Smetanove omake in kremne juhe lahko zgostimo z rumenjakom in se s tem izognemo moki. 1 rumenjak zmešamo z dvema žlicama sladke smetane in mešanici po žlicah primešamo juho, potem pa vse skupaj zlijemo v juho in mešamo do vretja.

Zgostitev juh

Zelenjavne juhe lahko zgostimo s polovico pesti kuskusa ali pšeničnega zdroba. Juham lahko dodate tudi kakšen krompir, juha bo gostejša in boljša, a morate paziti, saj bo tudi kalorično večji zalogaj.

Jed se je zasmodila

Če se nam jed zasmodi, jo moramo naprej previdno položiti v drugo posodo, če okus ne izgine pa dodati kakšne močne začimbe, kot sta kari in tabasko. Pri sladkih jedeh uporabimo mandlje in cimet.

Uvela solata

Uvelo solato položimo v hladno vodo, skupaj z nekaj sveže narezanih rezin krompirja. Pustimo stati nekaj minut, potem pa liste dobro osušimo in takoj porabimo.

Zelenjava in sadje postajata rjava

Avokado in jabolko sta najbrž najbolj znana sadeža, ki porjavita, ko ju olupimo. Če ju pokapamo z nekaj kapljicami limone, bosta ostala okusna, sveža in tudi lepa in sveža na pogled.

- Oglas -

Najnovejše

7 naravnih metod za ublažitev sinusnega glavobola

Sinusni glavobol je običajno povezan z vnetjem in otekanjem sinusov ali sinusnih membran in lahko to povzroči hude bolečine.

4 znaki, da je vaše telo v težavah

Preverite nekaj simptomov, ki so lahko znanilci resnejših težav, zato jih ne smete ignorirati.

Tonik za obraz: 5 odličnih naravnih nadomestkov

Tonik za obraz je po mnenju mnogih strokovnjakov eden najpomembnejših kozmetičnih izdelkov za nego obraza.

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×