Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Zdravje & prehranaNasveti za kuharje začetnike

Nasveti za kuharje začetnike

MORDA VAS ZANIMA

Začetniki pa tudi tisti z nekaj izkušnjami imajo kljub vloženi ljubezni v jedi, velikokrat probleme s pripravljanjem marsikatere jedi. Kaj delamo narobe in predvsem, kako tik pred zdajci popraviti kakšno zagato? Zagotovo imate na zalogi veliko svojih trikov, pa vendar, več jih je, boljše je.

- Oglas -

kukarski nasveti za začetnike

Peka narastkov

Med peko narastka le ta postaja preveč rumen in zapečen. Problem rešimo tako, da ga pokrijemo s folijo ali pa čez potresemo sir in pečemo dokler se ne stopi.

Zgostitev omak

Smetanove omake in kremne juhe lahko zgostimo z rumenjakom in se s tem izognemo moki. 1 rumenjak zmešamo z dvema žlicama sladke smetane in mešanici po žlicah primešamo juho, potem pa vse skupaj zlijemo v juho in mešamo do vretja.

Zgostitev juh

Zelenjavne juhe lahko zgostimo s polovico pesti kuskusa ali pšeničnega zdroba. Juham lahko dodate tudi kakšen krompir, juha bo gostejša in boljša, a morate paziti, saj bo tudi kalorično večji zalogaj.

Jed se je zasmodila

- Oglas -

Če se nam jed zasmodi, jo moramo naprej previdno položiti v drugo posodo, če okus ne izgine pa dodati kakšne močne začimbe, kot sta kari in tabasko. Pri sladkih jedeh uporabimo mandlje in cimet.

Uvela solata

Uvelo solato položimo v hladno vodo, skupaj z nekaj sveže narezanih rezin krompirja. Pustimo stati nekaj minut, potem pa liste dobro osušimo in takoj porabimo.

Zelenjava in sadje postajata rjava

Avokado in jabolko sta najbrž najbolj znana sadeža, ki porjavita, ko ju olupimo. Če ju pokapamo z nekaj kapljicami limone, bosta ostala okusna, sveža in tudi lepa in sveža na pogled.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×