0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNasveti za kuharje začetnike

Nasveti za kuharje začetnike

MORDA VAS ZANIMA

Začetniki pa tudi tisti z nekaj izkušnjami imajo kljub vloženi ljubezni v jedi, velikokrat probleme s pripravljanjem marsikatere jedi. Kaj delamo narobe in predvsem, kako tik pred zdajci popraviti kakšno zagato? Zagotovo imate na zalogi veliko svojih trikov, pa vendar, več jih je, boljše je.

- Oglas -

kukarski nasveti za začetnike

Peka narastkov

Med peko narastka le ta postaja preveč rumen in zapečen. Problem rešimo tako, da ga pokrijemo s folijo ali pa čez potresemo sir in pečemo dokler se ne stopi.

Zgostitev omak

Smetanove omake in kremne juhe lahko zgostimo z rumenjakom in se s tem izognemo moki. 1 rumenjak zmešamo z dvema žlicama sladke smetane in mešanici po žlicah primešamo juho, potem pa vse skupaj zlijemo v juho in mešamo do vretja.

- Oglas -

Zgostitev juh

Zelenjavne juhe lahko zgostimo s polovico pesti kuskusa ali pšeničnega zdroba. Juham lahko dodate tudi kakšen krompir, juha bo gostejša in boljša, a morate paziti, saj bo tudi kalorično večji zalogaj.

Jed se je zasmodila

Če se nam jed zasmodi, jo moramo naprej previdno položiti v drugo posodo, če okus ne izgine pa dodati kakšne močne začimbe, kot sta kari in tabasko. Pri sladkih jedeh uporabimo mandlje in cimet.

Uvela solata

Uvelo solato položimo v hladno vodo, skupaj z nekaj sveže narezanih rezin krompirja. Pustimo stati nekaj minut, potem pa liste dobro osušimo in takoj porabimo.

Zelenjava in sadje postajata rjava

Avokado in jabolko sta najbrž najbolj znana sadeža, ki porjavita, ko ju olupimo. Če ju pokapamo z nekaj kapljicami limone, bosta ostala okusna, sveža in tudi lepa in sveža na pogled.

.

NAJNOVEJŠE