5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
Dom & energijaMikrovalovno pečico uporabljajte varno

Mikrovalovno pečico uporabljajte varno

MORDA VAS ZANIMA

Če ste eden od tistih, ki se nikakor ne more posloviti od uporabe mikrovalovne pečice, potem poskusite vsaj čim bolj zmanjšati uporabo dejavnike tveganja za vaše zdravje. Opustite plastične posode in razne folije.

- Oglas -

Zaradi zdravstvenih razlogov je bolj varno, da uporabljate za segrevanje hrane v mikrovalovni pečici steklo ali keramiko, saj sta odpornejša na toploto. Poleg tega pa je takša navada tudi veliko bolj okolju prijazna; s tem zmanjšamo našo odvisnost od plastike, ki ustvarja veliko onesnaževanja pri sami proizvodnji.

Segrevanje plastike v mikrovalovni pečici povečuje verjetnost, da se bodo hkrati v hrano, ki je v tej plastični posodi sprostile kemikalije iz plastike. To so nekatere kemikalije (DEHA), ki se jih uporablja za mehčanje plastike. Še posebej pa to drži za hrano kot je meso in sir.

Prav tako pa ni priporočljivo v mikrovalovni pečici skupaj s hrano segrevati tudi folije za zavijanje živil, saj prav tako vsebuje škodljive snovi in mehčalce plastike.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×