Dom & EnergijaMikrovalovno pečico uporabljajte varno

Mikrovalovno pečico uporabljajte varno

MORDA VAS ZANIMA

Če ste eden od tistih, ki se nikakor ne more posloviti od uporabe mikrovalovne pečice, potem poskusite vsaj čim bolj zmanjšati uporabo dejavnike tveganja za vaše zdravje. Opustite plastične posode in razne folije.

- Oglas -

Zaradi zdravstvenih razlogov je bolj varno, da uporabljate za segrevanje hrane v mikrovalovni pečici steklo ali keramiko, saj sta odpornejša na toploto. Poleg tega pa je takša navada tudi veliko bolj okolju prijazna; s tem zmanjšamo našo odvisnost od plastike, ki ustvarja veliko onesnaževanja pri sami proizvodnji.

Segrevanje plastike v mikrovalovni pečici povečuje verjetnost, da se bodo hkrati v hrano, ki je v tej plastični posodi sprostile kemikalije iz plastike. To so nekatere kemikalije (DEHA), ki se jih uporablja za mehčanje plastike. Še posebej pa to drži za hrano kot je meso in sir.

Prav tako pa ni priporočljivo v mikrovalovni pečici skupaj s hrano segrevati tudi folije za zavijanje živil, saj prav tako vsebuje škodljive snovi in mehčalce plastike.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×