Vrt & VrtnarjenjeŽagovina je izredno uporabna za zaščito rastlin

Žagovina je izredno uporabna za zaščito rastlin

MORDA VAS ZANIMA

Žagovina je uporabna na vrtu in v sadovnjaku. Prihranite pri porabi vode in ohranite zdravje dreves z namakanjem žagovine, ki jo posujete okoli vznožja dreves.

- Oglas -

Okoli vznožja dreves natresite sloj žagovine, pokošene treve, listja, … kar bo poskrbelo, da bo drevo dobilo zadostno količino vode, ob enem bo žagovina vzdrževala vlažnost dalj časa, poleg tega pa vam ne bo potrebno skrbeti zaradi plevela.

Žagovina na vrtu in v sadovnjaku

Žagovina bo zemljo ohranjala hladno ter nudila drevesu vlago, ki jo potrebuje za rast. To pa pomeni, da vam ne bo potrebno toliko zalivati teh rastlin. S tem boste tudi pomagali zaščititi korenine, to pa je tudi naravno gnojilo, ki se bo s časoma razkrojilo pri vznožju rastline.

Prav tako boste lahko opustili uporabo nekaterih pesticidov za vrtnarjenje, saj bo za zaščito pred plevelom poskrbela žagovina, tistega nekaj plevala, ki pa bo morda pogledal skozi žagovino, pa bo lahko izpulimo.

Vrtnarji tako priporočajo, da žagovino potresete v debelosti okoli 7cm okoli rastlin, vseeno pa bodite previdni, da žagovino ne potresete čisto zraven debla ali stebla rastline, saj lahko v nasprotnem primeru tvegate gnitje rastline.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×