fbpx
Domov Ekologija & okolje Strupi, pesticidi in kemikalije vedno bolj del našega vsakdana

Strupi, pesticidi in kemikalije vedno bolj del našega vsakdana

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Zadnje raziskave kažejo, da je hrana vsako leto manj zdrava. V jabolkih, paradižniku in jagodah so našli ostanke škodljivih pesticidov v kar 33% primerih. Vnos strupov v naše telo se ne zaključi samo pri prehrani, vnašamo jih tudi z uporabo šamponov in parfumov, umetnih dišav in sodobnih materialov (npr. folije in teflon).
Večina strupov se ne izloči iz našega telesa. To potrjujejo zadnje ugotovitve, saj veliko strupov najdemo celo v telesu novorojenčkov. Strupi v dojenčkovo telo pridejo preko popkovine in posteljice.

Naravno razstrupljanje

Razstrupljanje je eden izmed osnovnih procesov človeškega organizma

Naše telo je sestavljeno iz kopice čudovitih mehanizmov, ki nam vsak dan omogočijo preživetje. Tudi naravno razstrupljanje  je eno izmed takšnih procesov, v katerem aktivno sodeluje več organov (najpomembnejši prečiščevalni organ so jetra). Ker človeško telo danes vsebuje vse več nakopičenih strupov, naravni mehanizem razstrupljanja ne sledi hitremu ritmu vedno novih oblik in kombinacijam strupov. Zaradi tega zaznavamo različne težave: pogostejše glavobole in alergije, nepojasnjeno utrujenost in občutek »težkih okončin«, slabo prebavo in oslabljen imunski sistem.

Naše telo lahko pred strupi zaščitimo in očistimo

Algea

Naravnemu mehanizmu razstrupljanja lahko pomagamo z naravno mikroalgo Algeo, ki telo podpre v njegovem razstrupljanju. Skrivnost učinkovitega razstrupljanja je v Algeini celični steni, ki nase veže težke kovine, pesticide in druge kemikalije. Celična stena sodeluje pri razstrupljanju črevesja tako, da vsrka vse strupe in pospešuje peristaltiko. S čiščenjem črevesja in ostalih telesnih izločevalnih kanalov ter varovanjem jeter, pomaga krvi, da ostane čista. Mikroalga predstavlja najbogatejši vir klorofila na svetu. Klorofil ima sloves učinkovitega in vestnega »čistilca«, saj ima sposobnost uničiti toksične mikroorganizme.

Na pot razstrupljanja stopite že danes –  Algeo dobite v vseh lekarnah, pa tudi v spletni trgovini Carso. Slovenski farmacevti so Algeo dve leti zapored (2009 in 2010) razglasili za proizvod št. 1 za razstrupljanje.

Predstavitvena informacija

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×