Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Dom & energijaNazaj na žični telefon

Nazaj na žični telefon

MORDA VAS ZANIMA

Brezžični telefoni so energijski vampirji – ves dan ‘sedijo’ v polnilni zibelki iz katere jemljejo energijo 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

- Oglas -

Zato, ko boste menjali vaš stacionarni telefon, zamenjajte brezžične telefone, ki jih ne uporabljate tako pogosto, za taite z žico, in s tem prihranite nekaj električne energije.

Res je, da se žični telefon zdi morda rahlo zastarela ideja, vendar pa takša vrsta stacionarnega telefona porabi zelo majhen del energije, ki pride dejansko preko telefonske linije in ne električnega omrežja.

Dodatna ugodnost takšnih telefonov pa je, da bodo delali tudi, če slučajno zmanjka električnega toka, kar pride prav pri klicih v sili. Prav tako pa se retro vrača v modo, zakaj torej ne bo preklopili na žični telefon?

Še en zanimiv podatek pa je ta, da brezžični telefon porabi med 2 -3W v aktivnem in stanju in tudi takrat, ko je takšen telefon le v pripravljenosti. 60 % energije, ki jo porabi brezžični telefon se dejansko porabi v stanju pripravljenosti, ko ga ne uporabljate.

- Oglas -

Če pa se še vedno nočete ločiti od brezžičnega telefona, pa premislite o tem, da bi doma imeli le enega. Prav tako pa se prepričajte, da ima brezžični telefon Energy Star certifikat.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×