Dom & EnergijaNazaj na žični telefon

Nazaj na žični telefon

MORDA VAS ZANIMA

Brezžični telefoni so energijski vampirji – ves dan ‘sedijo’ v polnilni zibelki iz katere jemljejo energijo 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

- Oglas -

Zato, ko boste menjali vaš stacionarni telefon, zamenjajte brezžične telefone, ki jih ne uporabljate tako pogosto, za taite z žico, in s tem prihranite nekaj električne energije.

Res je, da se žični telefon zdi morda rahlo zastarela ideja, vendar pa takša vrsta stacionarnega telefona porabi zelo majhen del energije, ki pride dejansko preko telefonske linije in ne električnega omrežja.

Dodatna ugodnost takšnih telefonov pa je, da bodo delali tudi, če slučajno zmanjka električnega toka, kar pride prav pri klicih v sili. Prav tako pa se retro vrača v modo, zakaj torej ne bo preklopili na žični telefon?

Še en zanimiv podatek pa je ta, da brezžični telefon porabi med 2 -3W v aktivnem in stanju in tudi takrat, ko je takšen telefon le v pripravljenosti. 60 % energije, ki jo porabi brezžični telefon se dejansko porabi v stanju pripravljenosti, ko ga ne uporabljate.

- Oglas -

Če pa se še vedno nočete ločiti od brezžičnega telefona, pa premislite o tem, da bi doma imeli le enega. Prav tako pa se prepričajte, da ima brezžični telefon Energy Star certifikat.

NAJNOVEJŠE